Türkiye'de ikinci el ve sıfır otomobil piyasasında sular durulmuyor. Dönem dönem duraklayan piyasa, duraklamanın ardından her seferinden daha yüksek fiyatlarla yoluna devam ediyor.

Yetkili bayilerde sıfır araç bulunamazken, galeriler 6001 km olarak girdikleri ilanlarda "0 km" araç satmaya devam ediyorlar.

Galeriler bayiden çekiciye yükledikleri araçları fotoğraflıyor, yasaklara takılmamak için ilana kilometre bilgisini 6001 olarak giriyor ve arayan müşterilere aracın aslında sıfır kilometre olduğu bilgisini veriyorlar. Üstelik satış fiyatları ise sıfır fiyatının bile üstünde!

Hal böyle olunca hem ikinci el hem de sıfır araçların fiyatları önüne geçilemeyecek şekilde artıyor. Artış başlarda suni gibi görünsede sonrasında bu fiyatlar piyasada kendine yer ediniyor.

İkinci el araç fiyatları

İkinci el araçlar ise söz konusu durumdan doğrudan etkileniyor. Sıfırlarının fiyatı suni bir şekilde artınca, ikinci el araç sahipleri de araç fiyatlarını artırıyorlar. Son yapılan tespitlere göre 2 ayda ikinci el araç fiyatları da yüzde 35 arttı.