Yeşil Sol Parti (YSP), 14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine hazırlanırken, İstanbul Yenikapı miting alanında büyük bir seçim mitingi düzenleme kararı aldı. Bu önemli etkinlik öncesinde, güvenlik güçleri olası provokasyonlara karşı geniş çaplı önlemler aldı.

Güçlü Güvenlik Önlemleri Alındı

Mitinge katılan Yeşil Sol Parti destekçileri, üç arama noktasından geçirilerek alana alındı. Polis ekipleri, miting alanında ve çevresinde sıkı güvenlik önlemleri uyguladı.

Terörist Elebaşı Flamalı Şüpheli Yakalandı

Mitingin başlamasından kısa süre önce, emniyet güçleri Davut K. isimli bir şüphelinin, terörist elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafıyla süslü bir flama taşıdığını fark etti. Durumun fark edilmesi üzerine, Davut K. protokol araç girişi önünde durduruldu ve olaya müdahale edildi.

Galatasaray 5 futbolcu ile sözleşme uzattı Galatasaray 5 futbolcu ile sözleşme uzattı

GBT Sorgusunda Terör Bağlantısı Ortaya Çıktı

Yasadışı flama ve kaşkol taşıyan şüpheli Davut K.'nın yapılan GBT sorgusunda, Terörle Mücadele Müdürlüğü'nden 2 adet örgüt üyeliği ve 1 adet örgüt propagandası kaydının olduğu belirlendi. PKK üyesi olduğu öğrenilen şüpheli, gözaltına alındı ve miting alanından çıkarıldı.