Seçim takviminin ilan edilmesinin ardından ittifak bloklarını sıkılaştırmak isteyen partiler, birçok siyasi parti ile dirsek temasına girdi. Bu kapsamda Cumhur İttifakı adına Binali Yıldırım Başkanlığındaki heyet Yeniden Refah Partisi ile bir araya geldi.

Yapılan görüşmelerin ardından yapılan açıklamalar, görüşmenin olumlu geçtiğini Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na geçeceği ihtimalini güçlendirdi.

Ancak dün açıklama yapan Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan, seçimlere herhangi bir ittifak ile girmeyeceklerini, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Yeniden Refah Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı olarak YSK’ye başvurusunu yaptığını söyledi.

İttifak anlaşmasının sağlanamaması kamuoyunda büyük şaşkınlık yarattı. AK Parti ve Yeniden Refah Partisi arasında neler yaşandığı merak edildi.

Cumhuriyet’in edindiği bilgiye göre iki parti arasındaki uzlaşmazlık önceki gün AK Parti'li eski bakan ile Yeniden Refah Partisi’nin genel başkanı Fatih Erbakan’ın yaptığı görüşme sonrasında ortaya çıktı. 

Görüşmede, her iki parti arasında “liste ve amblem krizinin yaşandığı” belirtildi. 

Fatih Erbakan'ın görüşmede Cumhur İttifakı'nın diğer bileşenleri gibi seçimlerde partisinin amblemi ve aday listeleriyle katılmayı istediklerini belirttiği, AK Parti'li ismin ise Yeniden Refah Partisi'nin bu şekilde seçimlere girmesi halinde milletvekili çıkaramayabileceğini bunun yerine Yeniden Refah Partisi tarafından istenilen isimlerin AK Parti listelerinden milletvekili adayı olarak seçimlere girmesi önerisini dile getirdiği belirtildi.

Ancak AK Parti cephesinden gelen bu önerinin Yeniden Refah Partisi tarafından kabul görmediği bu sebeple de Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan ettiği aktarıldı.