Faaliyet içerikleri öğrencilerin bedensel, zihinsel, ahlaki, sosyal ve duygusal gelişimleri ile Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerine aykırı olmayacak şekilde planlanacak. Hazırlanan seminer, müzik, tiyatro, spor, sanat, gezi, defile, sergi, kermes ve benzeri faaliyetler, sosyal etkinlikler kurulu tarafından incelenecek ve okul müdürünün onayı ile gerçekleştirilecek. Müdür, etkinlikle iş ve işlemlerin ilgili mevzuata uygunluğunu denetleyecek.

Manevi değerler vurgusu
Bir dizi temasta bulunmak için Bursa’da bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir okulda düzenlenen etkinlikte dansözün sahne aldığı olaya dikkat çekerek, artık etkinliklerin okul müdüründen izinli yapılacağını kaydetti.
Özer, şunları söyledi: “Okul aile birliklerimiz, okul müdüründen herhangi bir izin almadan etkinlik düzenleyebiliyordu. Yaptığımız değişiklikle, okul aile birliklerinin yapmış olduğu tüm sosyal etkinliklerde mutlaka okul müdüründen izin alınacak. Ülkemizin milli ve manevi değerlerine tezat teşkil eden hiçbir etkinliğe izin vermeyeceğiz.”