Bugün Ticaret Bakanlığında devir teslim dönemi gerçekleştirildi. Ticaret Bakanı olan Ömer Bolat, Mehmet Muş'tan görevi devraldı. Devir teslim töreninde Ömer Bolat'tan önemli açıklamalar geldi.

16-20 Ekim arası 3 hisse temettü verecek! 16-20 Ekim arası 3 hisse temettü verecek!

"Ticaret artarsa, refah artar"

Ömer Bolat, "İş dünyamızı, sanayi ve ticaret kuruluşlarımızı, organize sanayi bölgelerini iyi tanıyorum. Var olan sorunları hep birlikte çözeceğiz. Kıymetli milletvekillerimizle de birlikte çalışacağız. 28'inci dönemde TBMM'de görev alan tüm milletvekillerimizi de tebrik ediyorum. Onların da destek, katkı ve yol göstermeleri ile birlikte yol alacağız. 'Türkiye Yüzyılı'nda güçlü bir ekonomi ile halkımızın refahı ve mutluluğu için çok çalışacağız. Temel hedefimiz, üretimi ve ticareti artırmak. Ticaret artarsa, refah artar. Mal ve hizmetler ihracatımızı sürekli büyüterek cari açığımızı iyileştirmek ve döviz rezervlerini artırmak istiyoruz. Bu noktada, hizmetler ihracatımızın da mal ihracatı kadar çok önemli olduğunun altını çizmek istiyorum" diye konuştu.

Ömer Bolat, Bakanlıkta yürütmek istediği çalışmalara ilişkim ise "Dünyayı, 2- 2,5 yıldır kadar kasıp kavuran Covid-19 salgınından dolayı ticaret piyasasında oluşan olumsuz etkileri ve aşırı fiyat artışlarını tamamen kaldırmaya odaklanacağız. Halkımızın satın alma gücünün korunması konusunda, enflasyon oranında son 6-7 aydır yaşanan geriye gidişi hep birlikte hükümet olarak daha da hızlandırıp, fiyat istikrarını sağlamak önceliğimizdir" diye konuştu.