Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törenle birlikte iki isim hariç tüm bakanlıklarda yeni isimler bakan oldu. Yeni Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, düzenlenen devir teslim töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Devir teslim töreninde konulan Kirişçi Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan gerilime atıfta bulunarak “Tamamı 15 ay içinde yaşanan olağanüstü süreci geride bırakmış olduk. Gerçekten zoru başardık ve bu bakanlığın AK Parti hükümetleri döneminde kazandığı birinden kıymetli 15 kanun çıktı. Önemli mevzuatlar kazandırılmıştı" diye konuştu.

Yeni Bakan Yumaklı,  “Yol haritamız belli. Önümüzdeki dönemde üretimden tüketime her aşama için planladığımız yapısal reformlarımızı hayata geçireceğiz. Tarımsal girdi tedarikinde özellikle dışa bağımlı olduğumuz alanlarda bu kısmı zorlayarak yerlileştirme ve millileştirme adına adımlarımıza öncelik verecek, hızlandıracağız. Bu vesileyle Türkiye Yüzyılı ile tarımda üretimin ve üreticinin yüzyılının başladığının altınız çizmek istiyorum” dedi.

"Tüketicinin güvenilir gıdaya makul fiyatlarda erişebilmesi konusuna yoğunlaşacağız"

Yumaklı, “Yeni dönemde gıda üretim sistemlerinin sürdürülebilir risklere karşı dayanıklı ve güçlü bir yapıya kavuşması için her türlü tedbiri alırken, tüketicinin de güvenilir gıdaya makul fiyatlarda erişebilmesi konusuna yoğunlaşacağız. Bu nedenle önümüzdeki dönemde halihazırda mevcut tarım politikamızı üreticilerimizin güçlendirilmesi ve tüketicilerimizin korunması prensibi çerçevesinde şekillendireceğiz” diye konuştu.

MEB 2018-2023 yılları arasında YKS'de çıkmış soruların çözüm videolarını yayınladı MEB 2018-2023 yılları arasında YKS'de çıkmış soruların çözüm videolarını yayınladı

"Tarımı bizler milli güvenliğin bir parçası olarak değerlendirdik"

Yumaklı, tarımın öneminden bahserek “Yeni dönemde göz ardı etmememiz gereken başka husus da verimlilik ve kalite olacak. Tarımı bizler milli güvenliğin bir parçası olarak değerlendirdik. Stratejik alan olarak gördüğümüz her yerde söyledik. Şu anda da hem ülkemizin hem dünyanın gündeminde. Vizyonumuzu ve politikalarımızı bu bilinçle oluşturuyoruz” diye konuştu.