İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında yerli üretim e-Pasaport ile yeni e-Sürücü belgesi ile e-Mavi kartın tanıtımını yaptı.


Yeni yerli pasaportları gösteren Soylu, pasaportun orta sayfasında Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nin fotoğrafının yer alacağını vurguladı.


Pasaportlarda Ayasofya'nın yer alacak olması Yunan basınında geniş yankı uyandırdı. Yunanistan'ın yerel televizyonu Skai bu gelişmeyi, "Türkiye'nin en büyük meydan okumasu: Ayasofya, pasaportlarda cami olarak yer alacak" sözleriyle duyurdu.

Yeni pasaportlardaki Ayasofya detayı Yunanistan’ı karıştırdı! Medyada kışkırtan sözler...

Haberde Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünyanın en güvenli pasaportlarından biri olan yeni pasaportumuzun sayfaları, Topkapı Sarayı ile başlayıp, birinci Meclis Binası ile sona eriyor ve tam ortasında da Ayasofya Camii bulunuyor" sözlerine yer verildi.


Yunanistan gazetesi Kathimerini de haberi manşetine taşıyanlar arasındaydı. Haberde Ankara'nın kararlılığına dikkat çekildi.


Aynı zamanda tepkilere rağmen Türkiye'nin Ayasofya'nın cami olması tutumundan hiçbir şekilde vazgeçmediğinden de bahsedildi.

Yeni pasaportlardaki Ayasofya detayı Yunanistan'ı karıştırdı! Medyada kışkırtan sözler...
Newsbeast.gr adlı internet sitesi ise "Ayasofya yeni Türk pasaportunda olacak" başlığıyla haberi verdi.

Yeni pasaportlardaki Ayasofya detayı Yunanistan'ı karıştırdı! Medyada kışkırtan sözler...
Haberde, "Türkiye'de yeni pasaportların ağustos ayında çıkarılması bekleniyor. Belgenin sayfalarında iki yıl önce camiye dönüştürülen Ayasofya'nın görüntüsü yer alacak" denilirken, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesinin Atina yönetiminin yanı sıra uluslararası örgütlerin tepkisini çektiğinden bahsedildi.