Apple'ın yeni iPhone modelleri hakkında sızıntılar gelmeye devam ediyor. Henüz iPhone 14'ün tanıtılmasının üstünden çok fazla zaman geçmemesine rağmen, iPhone 15'in piyasaya sürülmesine bir yıl kala, bu telefonlarla ilgili iddialar ortaya atılmaya başladı.

Gelen iddialara göre, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde hiç tuş bulunmayacak. Bu konuda ön plana çıkan bir Apple analisti Ming-Chi Kuo, geçtiğimiz günlerde yeni modellerde herhangi bir tuş olmayacağı konusunda açıklamalarda bulunmuştu.

Son zamanlarda internete sızan render görselleri, iPhone 15 Pro Max'in tamamen tuşsuz olduğunu gösteriyor. Apple, iPhone 7'den sonra, cam üzerinde bulunan ve "Taptic Engine" adı verilen titreşim motorlarıyla tuş gibi görünen bir his oluşturmayı tercih etmişti. Bu yeni sistemin, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'te de kullanılacağı söyleniyor. Tuş görünümüne sahip yan kenarlara dokunulduğunda, telefon açılıp kapatılabilecek.

Eğer fiziksel tuşlar kaldırılırsa, tüketicilerin bu yeni tasarımdan memnun kalması durumunda, bu teknoloji gelecekteki iPhone modellerinde ve hatta iPad gibi diğer Apple ürünlerinde de kullanılabilir.