Güncel

Yeni haftada hava nasıl olacak?

Bugün Türkiye genelinde hava durumu karışık bir tabloya sahne oluyor. Doğu kesimlerde etkili olan kuvvetli yağışlar sürerken, diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

Abone Ol

Bugün Türkiye genelinde hava durumu karışık bir tabloya sahne oluyor. Doğu kesimlerde etkili olan kuvvetli yağışlar sürerken, diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Hava Tahmin Uzmanları, yeni haftanın başlarında batı bölgelerde bulutlu bir hava öngörürken, Marmara'nın batısında yağış geçişleri yaşanacağını belirtiyorlar. Ancak, diğer bölgelerde yağışın pek beklenmediği ifade ediliyor. Pazartesi gününden itibaren ise sıcaklıkların tüm Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Özellikle Salı gününden itibaren iç kesimlerde sıcaklık rekorlarının kırılması bekleniyor.

Başkent Ankara'da, çarşamba ve perşembe günleri termometrelerin 30 dereceyi göstermesi beklenirken, İstanbul'da salı günü hafif yağışlar bekleniyor. Diğer günlerde ise hava açık olacak ve sıcaklık 21-22 derece civarında seyredecek. İzmir'de de yağış beklenmiyor ve hava sıcaklığının 28-29 derece civarında olması öngörülüyor.

Mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıkların, gelecek hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. Türkiye genelinde hava durumu uzmanları, vatandaşları güneşli ve sıcak havaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.