Güncel

Yeni dönemde Meclis Başkanı kim olacak? Cumhur İttifakı'nda en güçlü aday olarak onun adı geçiyor

14 Mayıs tarihinde milletvekili seçim sonuçlarının netlik kazanmasının ardından Meclis'te çoğunluğu elde eden Cumhur İttifakı'nın Meclis Başkanlığı koltuğuna kimi getireceği kulislerde konuşulmaya başlandı. AK Parti kulislerinden gelen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın adının en güçlü adaylar arsında geçtiği belirtildi.

Abone Ol

Milletvekili seçimlerinin geride kalmasının ardından yeni dönemde Meclis Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı merak konusu oldu.

Parlamentoda çoğunluğu elde eden Cumhur İttifakı'nda Meclis Başkanlığı görevi için müzakarelerin başladığı belirtildi. Kulislerde Meclis Başkanlığı için üç ismin adı geçmeye şimdiden başladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un adı yeni dönemde Meclis Başkanlığı için geçiyordu. Ancak Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay'ın isminin en güçlü aday statüsünde olduğu öğrenildi.

Yeni dönemde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli en yaşlı üye sıfatı ile başkan olarak açılış sırasında Meclis oturumuna başkanlık ederek TBMM’yi geçici olarak yönetecek.

Yeni Meclis Başkanının kim olacağı yönünde de konuşulan isimler, kulislerde sık sık dillendirilmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son katıldığı yayında yeni dönemde Meclis Başkanı olarak düşünüyorsunuz? şeklinde yöneltilen soruya bir isim vermedi ve bununla ilgili değerlendirmelerin sürdüğünü belirtti. 

Yeni dönemde Kabine'de yer almayacak olan Fuat Oktay'ın Meclis Başkanlığı görevi için ön plana çıktığı kulislerde sık sık zikredilse de değerlendirmelerin hummalı bir şekilde sürdürüldüğü öğrenildi.