"Yaptıklarımızla yetinmiyoruz, yatırımlarımızı artırıyoruz"

Boş ve kullanılmayan okulların ilkokul, anaokulu, halk eğitimi merkezi ve köy yaşam merkezi olarak
kullanıma geçirildiği ifade eden Bakan Özer, "1.692 köy yaşam merkezi, 1.710 bağımsız anaokulunu 2022-2023 eğitim öğretim yılına yetiştirdik. Yıllık anaokulu sayısı 50, 70, 80 civarında olup maksimum 100'e kadar çıkarken bir sene içinde 1.710 bağımlısı anaokulu yapıldı. Bu, müthiş bir yatırım. İnşallah, bu yılın sonuna kadar rakamlar çok hızlı bir şekilde aratacak çünkü yatırımların çoğu bitmek üzere, hedeflemiş olduğumuz 3 bin yeni anaokulu var, o rakamı da aşacağız." dedi.
 
Özer, Cumhuriyet tarihinde ilk kez okul öncesi eğitimde fırsat eşitliğine gelindiğine işaret ederek "Bir kısım okul öncesi eğitimi alır, bir kısmı almazsa orada ciddi bir eşitsizlik söz konusudur. O eski ortalamaları biz aştık. Son yirmi yılda ilkokul, ortaokul, lise ve yükseköğretimde okullaşma oranında devasa artışlar yaşanıyor." ifadesini kullandı.
 
Okullaşma oranlarında yüksek artışla birlikte eğitim sisteminde başka konuların konuşulacağını söyleyen Özer, "Artık kaliteyle ilgili başka şeyler konuşacağız. Yeni okullar, okul öncesi bağımsız anaokulları, köy yaşam merkezlerini topladığımız zaman 3 bin 852 tane yeni anaokulu yeni eğitim birimini hizmete açtığımızı görüyoruz. İnşallah, bunlara yenileri ilave edilerek çok daha güçlü bir şekilde eğitim sistemimizi yeni ufuklara taşımak için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Ben bu vesileyle tüm çalışma arkadaşlarımın en içten şükranlarımı sunuyorum." dedi.