Geçtiğimiz hafta TBMM'de düzenlediği basın toplantısında 6'lı masaya topa tutan İYİ Parti'li Ağıralioğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı makamını bölücülerin pazarlık masası haline getirdiğini, bu tutumun kabul edilebilir bir yanının olmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığından rahatsız değiliz ancak dayatılan adaya karşıyız diyen Ağıralioğlu, HDP'nin olduğu denklemin içerisinde yer almayacağını belirtti.

Yavuz Ağıralioğlu'nun sözleri karşısında Kemal Kılıçdaroğlu, kavgaların artık bir kenara bırakılması gerektiğini, geleceğe odaklanılmasının daha doğru olacağını söyledi.

 Kılıçdaroğlu ayrıca eleştirilerin gayet doğal bir durum olduğunu,hayır diyenleri de dinleyeceğini söyledi.

Bugün ise Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'ye konuşan İYİ Parti'li Ağıralioğlu, 'Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğim' çıkışı ile tüm dikkatleri üzerine çekti. Ağıralioğlu'nun sözlerine ilk yanıt partisinde geldi.

İYİ Parti  Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale konuk olduğu programda Ağıralioğlu'nun söylemlerinin demokrasi içerisinde kabul edilebilir olduğunu, çok da büyütülmemesi gerektiğini söyledi:

''Biz İYİ Parti olarak altına imza attığımız mutabakat metnine sadık kalacağız. Kemal Bey'i bu ülkenin cumhurbaşkanı yapacağız. Bütün gücümüz, motivasyonumuz bu.

Arada böyle açıklamalar gelebilir. Sadece bizden değil başka partilerden de gelebilir. Bunlar bence demokrasi içerisinde kabul edilebilir şeyler. Çok da fazla büyütmemek lazım.''