Seçimlerden önce Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının masaya dayatıldığını, Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesinin kabul edilebilir bir yanının olmadığı gerekçesi ile İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve Meral Akşener'in istifa etmesi gerektiğini söyleyen Ağıralioğlu, Akşener'in seçim sonuçlarının böyle olacağını bilen taraf olduğunu söyledi.

Meral Akşener'in kazanılmayacağını bildiği halde masaya geri döndüğünü açıklayan Yavuz Ağırlioğlu, muhalefetin seçimden sonra yaptığı açıklamaları da eleştirdi. 

SGK uzmanı isim hesapladı: Temmuz zammı için "en düşük emekli aylığı" tahmini SGK uzmanı isim hesapladı: Temmuz zammı için "en düşük emekli aylığı" tahmini

"Meral Hanım bunun böyle olacağını bilen taraftır. Mesela Kemal Bey kazanacağına inanan taraf ama Meral Hanım kazanamayacaklarını bilen taraf. Meral Hanım kazanamayacaklarını bildiği halde, üstelik bunun başarı şansının sıfır olduğunu bildiği halde, bununla ilgili irade beyan edip masadan kalktığı halde…"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim sonuçlarına verdiği tepkiyi değerlendiren Ağıralioğlu, şu ifadeleri kaydetti:

"Kazanılamaz stratejisinin bir tane adı vardı 'Kemal Kılıçdaroğlu.' sanki ilk defa yeniliyorlarmış gibi, sanki bu yenilgi sürprizmiş gibi, sanki bu yenilgiyi daha önce hiç planlamadılar ve bu bir yol kazasıymış gibi davranan, mimikleri bile böyle olan insanı görünce, bunu kendilerine değişim umuduyla oy veren insanlara çok büyük bir saygısızlık olduğunu düşünüyorum."