EBRD , yaptığı açıklamada 2023 yılı için Türkiye hakkında öngörülen büyüme oranının yüzde 3,5'tan yüzde 3'e indiriliğini açıkladı.Ayrıca Türkiye için Gayri Safi Yurt İçi Hasıla'sını da yüzde 1 kadar aşağıya çekebileceği belirtildi.Ayrıca revizyonda da yaşanan depremin etkisinin hesaba katılmadığı aktarıldı.

Türkiye için yıkılan binalardan sonra ülke genelinde hasar gören yerlerde inşaat faaliyetlerinin artacağı ve bunun da altyapı ve tedarik tahribatlarının etkisini azaltacağı kaydedildi.Bu çerçevede yüzde 1'lik GSYİH daralmasının çok makul bir tahmin olduğu belirtildi.

EBRD baş ekonomist  Beata Javorcik Reuters , yaptığı açıklamada “Deprem büyük ölçüde, tarım bölgelerini ve hafif sanayi üretimi yapılan bölgeleri etkiledi, dolayısıyla başka sektörlere yönelik etkisi kısıtlı kaldı” ifadelerini kullandı.

Bunlara ek olarak yapılan açıklamada Türkiye'nin siyasi olarak kritik dönemde olduğu ve yapılacak seçimlerin belirsizliğinin de ekonomiyi olumsuz anlamda etkilediği vurgulandı.

Yayınlanan raporda  “TL 2015’ten beri enflasyondan daha hızlı değer kaybederken ülkenin ihracatı da, masrafların ABD doları cinsinde düşük kalmasının desteğiyle arttı” ifadeleri kullanıldı.