Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, maaşının 20 günden fazla gecikmesi nedeniyle istifa eden işçinin iş sözleşmesini haklı nedenle feshettiğine ve kıdem tazminatı almaya hak kazandığına karar verdi.

Ankara'da proje yöneticisi olarak çalışan bir kişi, 2019 yılında maaşının 20 günden fazla gecikmesini gerekçe göstererek işten ayrıldı. İş sözleşmesini haklı nedenle feshettiğini belirten işçi, kıdem tazminatı, yıllık izin ücreti ve fazla mesai ücretinin faiziyle ödenmesi için dava açtı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'dan "Anayasa" açıklaması: "Taviz de hesap da vermeyiz" MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'dan "Anayasa" açıklaması: "Taviz de hesap da vermeyiz"

İlk derece mahkemesi, davacının önceki maaşlarının ayın başında ödendiğini, ancak nisan ayı ücretinin iş sözleşmesinin feshinden 5 gün sonra, 28 Mayıs 2019'da ödendiğini belirterek, kanunda öngörülen 20 günlük sürenin aşılması nedeniyle kıdem tazminatına hak kazandığını hükmetti.

Davalı işveren, bu kararı istinaf ederek ücretin sadece bir defaya mahsus olarak gecikmesinin haklı fesih nedeni olamayacağını savundu. Ancak Bölge Adliye Mahkemesi, ilk derece mahkemesinin kararını onayarak istinaf başvurusunu reddetti. İşverenin temyiz başvurusu sonucunda Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, ücretin bir kez bile gecikmesinin işçi açısından haklı fesih nedeni sayılacağına karar vererek, mahkeme kararını onadı.