6 Şubat'ta Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7'lik ve Elbistan merkezli 7.6'lık iki büyük depremde 41 bin üzerinde vatandaş hayatını kaybetti, binlerce vatandaş da evinden oldu.

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7'lik ve Elbistan merkezli 7.6'lık iki büyük depremde etkilenip diğer 71 ile sevk edilen öğrenciler bugün devam zorunluluğu olmaksızın eğitim öğretime başladı. Kimi öğrenciler okulda derslerine girerken kimi öğrenciler iyileşme sürecinde oldukları hastanelerde eğitime yeniden başladılar.

Büyük depremlerde Adıyaman’da yaralanan çocuklar, hava ve kara yolu ile Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmişlerdi. Sevk edilen 6 çocuğun kaldığı hastanedeki odalar Milli Eğitim Bakanlığının emriyle ders verilmeye uygun hale getirildi.

Gönüllü öğretmenler hastanede sınıfa çevrilen odalarda eğitim öğretime başladı. Hastane dışında KYK yurtlarında, pansiyonlarda, otellerde kalan öğrencilerin de kayıtları bir bir yapılmaya başlandı.

Hastane Başhekim’i Dr. Kabak, “Bu çocuklarımızın tedavilerinin uzaması sebebiyle Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile beraber hastane odalarını sınıfa dönüştürdük. Hem tedavilerini oluyorlar hem de eğitimlerinden geri kalmıyorlar. Bir nebze olsun acılarını hafifletmeye çalışıyoruz. Desteklerinden dolayı Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir: "Bugün de Mardin genelinde an itibarıyla 529 depremzede öğrencimiz kayıt yaptırdı. Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde biri temel eğitim, 3’ü ortaöğretim olmak üzere 4 öğrencimiz şu an tedavi görüyor. Kızıltepe’de yine aynı şekilde 2 öğrencimiz var. Öğretmenlerimiz hastane odalarında bu çocuklarımızın eğitimine başladılar. KYK yurtlarında, otellerde, öğretmen evlerimizi de aynı şekilde çocuklarımızın kayıtlarını aldık. Okul öncesi çocuklarımız için de sınıflarımızı açıyoruz. Bu konuda hastane yönetimine, İl Sağlık Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Bize bu desteği verdiler, bu kolaylığı sağladılar. Çocuklarımızın eğitimine aksatmadan devam ettireceğiz. Bir nebze de olsa yaralarını sarmaya çalışacağız. Rabbim beterinden korusun inşallah” diyerek Mardin'de kalan depremzede çocukların eğitim öğretimine devam etmeleri konusunda desteğe devam ettiklerini açıkladı.