Ülkemizde sonbahar ve kış aylarında yaşanan kuraklığın yerini sağanak ve kuvvetli yağışlara bıraktığı görülüyor. Adıyaman ve Şanlıurfa gibi depremden etkilenen illerimizde yaşanan şiddetli yağışlar sel felaketine neden oldu. Son hava tahminleri ise Meteoroloji uzmanları tarafından sar ve turuncu alrm verilerek açıklandı.

Uzmanlar, Muğla, Isparta, Burdur ve Antalya gibi illerde kuvvetli sağanak yağışların beklendiği belirtirken, bu iller için sarı ve turuncu kod uyarılarında bulunarak vatandaşları uyardı. Yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğinin altı çizildi.Ülke genelinde ise parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı bir hava hakim olacağı tahmin edilirken, vatandaşların bu duruma göre tedbir alarak can ve mal güvenliğini tedbirlerini alması önem arz ediyor.

Meral Akşener'den Mansur Yavaş'a Sert Tepki: CHP'nin Ev Kölesi Olmuştur Meral Akşener'den Mansur Yavaş'a Sert Tepki: CHP'nin Ev Kölesi Olmuştur

KARLA KARIŞIK YAĞMUR BEKLENTİSİ

Ülke genelinde yoğun yağışlar bekleniyor. Ancak bu yağışların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği önemle vurgulanıyor. Bu nedenle, Batı Akdeniz’de yaşayan vatandaşların bu uyarılara dikkat etmeleri ve gerekli önlemleri alarak olası risklere karşı güvenliklerini sağlamaları hayati derecede öenm taşıyor.