Instagram, Facebook gibi ünlü sosyal medya sitelerinin çatı şirketi olan Meta'ya ait Whatsapp, dünyada milyarlarca insanın senelerdir popüler olarak kullandığı bir mesajlaşma uygulaması. Whatsapp geliştiricileri, mesajlaşma uygulamasına yeni bir özellik getirerek devrim gibi bir karar aldı. Grup sohbetlerinde bulunan insanların etkileneceği bir özellik çok önemli.

Whatsappi, iOS Beta kullanıcıları için yenir bir özelliği test etme kararı aldı. Whatsapp'daki grup sohbetlerine grup yöneticileri son kullanma tarihi ekleyebilecek. Bu özellikle mesajların bir süresi olacak, süre dolduğunda grup sohbetine üye olan katılımcıların sohbeti temizlemesi için uyarıda bulunulacak.

WHATSAPP, TESTİ GEÇERSE BU ÖZELLİĞİ TÜM TELEFONLAR İÇİN AÇACAK

Popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp, grup sohbetlerine getirmeye başladığı son kullanma tarihi özelliği testi geçerse tüm telefonlar için aktif olacak.

Gelecek bu özellikle Whatsapp'taki grup sohbetlerinde 1 gün, 1 hafta veya başka bir tarihe kadar son kullanma tarihi eklenmiş olabilecek.

RTÜK'ten seçim yasağı kararı: Siyasi reklamlara kısaltma getirildi RTÜK'ten seçim yasağı kararı: Siyasi reklamlara kısaltma getirildi

Bu özellik bir grup sohbetinde açılmış olduktan sonra, kullanıcılar isterlerse bu özelliği kapatıp ya da özellikle ilgili ayarlamalarda bulunabilecek. Geliştirme aşamasında olan bu özellik şu anlık iOS Beta programı için kullanımda.