Whatsapp kullanıcıları artık çevrimiçi bilgilerini gizleyebilecek. Yeni gelen özellik sayesinde whatsappta bulunan gizlilik kısmından son görülme bilgisi kapatılarak ardından da çevrimiçi olduğumu kimler görebilir kısmından son görülme bilgisiyle aynı kısmı seçildiğinde diğer kişiler sizin çevrimiçi olduğunuzu artık göremeyecek.

Yeni gelecek bu özellik kullanıcıları ikiye böldü. Bazı kullanıcılar özel hayatın gizliliği ve rahatsız edilmemek adına bu özelliğin oldukça faydalı olabileceğini savunurken diğer kullanıcılar ise bu özelliğin kötü amaçlarla kullanılabileceğini düşünüyor.

Özellik son görülme seçeneği ile aynı mantıkta çalışıyor. WhatsApp, Ayarlar > Hesap > Gizlilik kısmında kullanıcıların karşısına çıkan bu özellik kimlerin sizi çevrimiçi göreceğine karar vermenize olanak sağlıyor. Kullanıcılar WhatsApp'ın gizlilik ayarları kısmına girerek "son görülme ve çevrimiçi" seçeneğinden istediği kullanıcıları seçebiliyor. Bu kısımda hiç kimse işaretlendiği taktirde rehberimizde bulunan hiç kimse çevrimiçi olup olmadığınız fark edemeyecek.