İngilizce bir kelime olan wellness iyi anlamından gelen (well) bir kelimedir. Wellnes nedir dersenizeğer bu uygulama tarihi çok eskiye dayanan bir yöntemdir. Romalı askerlerin geçmiş zamanlarda yaralarını su ile tedavi ettikleri zamanlardan günümüze kadar uzanan bir yöntemdir. Wellness sadece beden olarak değil ruhen de kendinizi iyi hissettiren bir yöntemdir.

Çağımızda yoğun stres altında çalışan ve sadece beden olarak değil kişinin içsel olarak da kendini iyi hissetmesi için birçok wellness yöntemi vardır. Bu yöntemi sizlerin hizmetine sunan wellness merkezleri bulunmaktadır.Wellness hem vücudunuzu hem de zihninizi rahatlamayı hedefleyen bir yöntem olduğu için içerisinde masaj, cilt bakımı, terapiler, çamur banyosu, kil maskesi gibi birbirinden farkli ve çeşitli sayıda işlem yapılmaktadır.

Wellness Merkezleri ve Wellness Otelleri Arasında Nasıl Bir Fark Vardır?

Wellness merkezleri çeşitli lokasyonlar üzerinde bulabileceğiniz daha küçük olan işlem alanlarıdır. Wellness otelleri ise daha geniş bir alana sahip konaklama ve yemek imkânı da sağlayan hizmet yerleridir. Günlük bir hizmet almak isteyen, şehir hayatına ufak bir mola verip wellness uygulaması yaptırmak isteyen kişiler genellikle wellness merkezi tercih etmektedir. Ama tatil olarak hem rahatlama hem de bu imkândan faydalanmak isteyen kişiler de otel olanı tercih etmektedir.

Bu uygulama kişiyi hem fiziksel hem de içsel olarak rahatlatan uygulamalardan oluştuğu için kişilerin günlük hayatın dertlerinden arınmak, rahatlamak için tercih ettiği uygulamadır. Hem tatil yapıp hem de rahatlamak isteyen kişiler de bu alanda hizmet veren otellere yönelmektedir.

Wellness Otelleri Kullanıcılara Hangi Hizmetleri Sağlamaktadır?

En iyi wellness oteli hangisi?İyi bir wellness uygulaması yaptırmak için tercih edilen otelde hangi hizmetler sağlanmalı? Bu gibi soruların cevabını merak eden kullanıcılar için şu şekilde açıklanabilir: İyi bir wellness uygulaması için tercih edilen otelde ilk olarak bu işlemin hangi ortamda yapıldığına bakılmalıdır. Su ile yapılacak işlemler için temiz olmasına bakılmalıdır. Yapılan uygulamaların uzmanlar tarafından yapıldığına ve konaklama alanlarının rahat olmasına dikkat edilmelidir.

En iyi wellness oteli kişiye birçok imkân sağlamaktadır. Bu imkanları kısaca şu şekilde açıklayabiliriz:

·        Egzersiz yapma: Kişinin istediği sağlıklı yaşam için gerekli olan bir aktivitedir.

·        Diyet yapma: Kişiye sağlıklı ve düzenli beslenme alışkanlığı sağlamak için verilen hizmetler arasındadır.

·        Su içme: Kişinin yeterli su ihtiyacını karşılaması için, su içme alışkanlığı kazandırmayı sağlamak amacıyla yapılır.

·        Protein takviyesi sağlanması: Kişinin vücudu için ihtiyacı olan proteini sağlamak için yapılır.

·        Psikolojik destek: Kişilere vücut rahatlığının yanı sıra ruh sağlığı ve kendini iyi hissetmek için alınan destektir.

Bu otellerde bu ve bunun gibi birçok yöntem ve uygulama yapılarak kişilerin rahat hissedilmesi sağlanmaktadır.

Wellness Merkezlerinde ve Otellerinde Fiyat Aralığı Nedir?

Türkiye’nin en iyi wellness merkezi de olsa fiyatlar yapılan uygulamaya göre değişiklik göstermektedir. Wellness merkezi ve wellness otelleri arasında da fiyat farkı büyük bir oranla değişiklik göstermektedir. Çünkü otelde uzun süreli ve konaklama dahil işlem yapıldığı için fiyatları merkezlere göre daha farklıdır.

Wellness Ne İşe Yarar?

Wellness nedir? Kişilere faydası nedir ve ne nasıl yapılır gibi birçok soru bu yöntemi denemek isteyen kişilerin merak ettikleri sorular arasındadır. Wellness kişiye hem ruhunu hem de bedenini rahatlatma imkânı sunan bir uygulamadır. Rahatlamayı sağlamak için eskilerden günümüze kadar su kullanarak yapılan çeşitli işlemlerden oluşmaktadır.

Wellness merkezleri tarafından yapılan bu uygulama sayesinde kullanıcılar hem iyi bir beslenme alışkanlığı, iyi bir cilt ve sağlıklı yaşam gibi daha sonrasında psikolojik olarak rahatlama sağlayan seansların da yapıldığı geniş kapsamlı bir uygulamadır.

Wellness Nasıl Yapılır?

Wellness uygulamalarını sınırlandırmak mümkün değildir. Çok geniş kapsamlıdır. Bu uygulama sizlere kaliteli bir yaşam alanı sunmaktadır. Wellness merkezleri tarafından yapılan bu uygulamalar vücudunuzun kan dolaşımını hızlandırır, cildi ölü derilerden arındırır, sindirim sistemini düzenler, vücutta bulunan fazla yağların atılmasına da yardımcı olur.

Birçok faydası olan bu uygulamalar tercih edilen türe göre yapılması değişiklik gösterir. Masaj uygulamasını tercih edenler için alanında uzmanlar tarafından yapılır. Cilt bakımı, maske gibi uygulamalar da güzellik uzmanlarıyla gerçekleştirilir.

Diyet, egzersiz gibi alanlardan faydalanmak isteyen kişilere ise de beslenme alanında uzman diyetisyenler ve egzersiz koçları tarafından planlı bir program belirlenerek ilerleme sağlanır.

Wellness Uygulamasının SPA Uygulamasından Farkı Nedir?

SPA kişiye vücudunda değişiklik sağlamak için rahatlamak için yapılan wellness uygulamasına göre daha dar kapsamlı olan bir uygulamadır. Wellness ise daha geniş kapsamlı bir alana sahip olan sadece vücuda değil ruha da iyi gelen bir uygulamadır.

Bu uygulamalar birbiriyle benzer gibi gözükse de kendi içinde birçok fark vardır. Benzer olan alanlarda ise masaj çeşitleri başta gelmektedir. Her iki işlemde de masaj kişiyi rahatlatan cildine iyi gelen bir uygulamadır. Kişilerin kan dolaşımını hızlandırmaya da yardımcı olur.

Wellness Otelleri Tatil İçin Tercih Edilmeli Midir?

En iyi wellness oteli kişilerin sağlıklı bir yaşam için tercih ettiği birçok farklı uygulamanın da arasında olduğu oteldir. Sağlıklı yaşam alışkanlığı kazanırken tatil yapmak kullanıcıların endişe ettiği bir konudur. Tatil yapmak isteyip, bir yandan da bu uygulamalardan faydalanmak isteyen kişiler wellness otelleri tercih edebilirler.

Şehrin yoğun karmaşasından kurtulup hem tatil yapmak, ruhunu dinlendirmek ve bir de wellness uygulamalarından yararlanarak kendinizi iyi hissetmek için tercih edebilirsiniz.

Otel yerine wellness merkezleri de tercih edebilirsiniz. Bu merkezlerde de otellerdeki gibi iyi bir hizmet verilmektedir.

En Rahatlatıcı Wellness Uygulaması Hangisidir?

Wellness birçok farklı alanı olan bir alandır. Bu alanların içinde en çok tercih edilen ve kişileri en rahatlatan yöntem masajdır. Masajlar da kendi içinde alanlara ayrılmaktadır. Kullanıcıları rahatlatan ve iyi hissettiren bu uygulama bitkisel yağlarla yapıldığında kişiye büyük bir rahatlama sağlar, kendini hem beden hem de ruh olarak iyi hissettirir. Bu nedenle en iyi wellness oteli seçilerek bu uygulamalar yapılmalıdır.

Masajdan sonra ise cilt bakımı gelmektedir. Kişilere iyi bir cilde sahip olma düşüncesi bile iyi hissetmeye yardımcı olur. Kişilere iyi hissettiren uygulamalar arasında egzersiz ve diyet de yer almaktadır. Her ne kadar iyi hissettiren uygulamalar olsa da kişilerin en zorlandığı uygulamalar arasında yer almaktadır.

Wellness Uygulamasının Ruhsal Durumumuza Faydası

Wellness merkezleri tarafından yapılan bu uygulama sizlere meditasyon yapma imkânı sunmaktadır. Bu meditasyonlar sayesinde hayata daha anlamlı bakma, mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürme, kendinizi ifade edebilme, olumsuz düşüncelerden kurtulma gibi günlük hayatınızda sizlere negatiflik yükleyen düşüncelerden kurtulmaya yardımcı olur.

Meditasyon dışında yoga da kişilere aynı etkiyi vermektedir. Yoga sayesinde hem ruhen hem de fiziksel olarak kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz.