Enerji Bakanı Bayraktar'dan açıklama: Mayıs ayında elektrik ve gaz fiyatlarına zam gelecek mi? Enerji Bakanı Bayraktar'dan açıklama: Mayıs ayında elektrik ve gaz fiyatlarına zam gelecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından "Bakan olurlu" resmi yazıda önümüzdeki Eylül ayında yapılması planlanan bursluluk sınavı ile ilgili resmi yazı gönderildi. Gönderilen resmi yazıda sınavın kapsamı ve diğer sınav ile ilgili hususlar konusunda birtakım konular ele alınıyor.

meb kırmızı

İşte o resmi yazı:

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıflar ile hazırlık sınıfı öğrencilerinin katılımıyla 3 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olup, ilgi (c) Yönetmeliğin ek üçüncü maddesi ile ilgi (ç) Yönetmeliğin ek ikinci maddesinde yer alan “İlçe, il veya ülke genelinde genel hayatı etkileyen salgın hastalık, doğal afet, elverişsiz hava koşulları gibi durumlarda bu Yönetmelikle düzenlenen eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça ayrıca belirlenebilir.” hükmü gereğince ülke genelinde sınava girecek tüm öğrencilerin sınava esas derslerin ilk dönem sonuna kadar işlenen konu, kazanım ve açıklamalarından sorumlu olmalarının uygun olacağı değerlendirilmektedir.

Makamlarınızca uygun görülmesi hâlinde 3 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavının 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı birinci dönemi sonuna kadar işlenen konu, kazanım ve açıklamaları kapsaması hususunu olurlarınıza arz ederim.

Halil İbrahim TOPÇU Ortaöğretim Genel Müdürü

Uygun görüşle arz ederim.

Osman SEZGİN Bakan Yardımcısı

OLUR

Mahmut ÖZER Bakan

burslulukbir

bursululuk yazısı iki