İlginç olay İstanbul’da gerçekleşti. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın manevi olduğunu iddia ederek insanların sorunlarına yardımcı olacağını vaat etti ve insanların paralarını dolandırdı. Şikayetler üzerine kıskıvrak yakalandı.

Savcılığıniddianamesine göre şüpheli Erdal O'nun şikayetçi Bekir Ş. ye Sarıyer'deki bağlanan teknesinin tekrardan denize indirilmesi için yardımcı olabileceğini söyledi.

Bunun üzerine şikayetçi sanığa 24 Kasım tarihinde 9.500 TL gönderdi parayı veren şikayetçi umduğunu bulamadı çünkü sanık onu dolandırmıştı.

Iddianamedeki ilgin. detaylardan biri de de davaya avukatı aracılığıyla müdahil oldu. İstanbul Valisii sanıktan şikayetçi olup belirtilen suçlama ve sanıkla ilgili bir bağlantısının olmadığını belirtti.

İddianamede, şüphelinin hileli eylemleriyle şikayetçiyi aldattığı gerekçesiyle “Kamu görevlileriyle ilişkisi olduğundan bahisle bir işin görüleceği vaadiyle dolandırıcılık” suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapsi istendi. Şüpheli Erdal O., İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak.