Kamudanhaber- Özel haber

Koronavirüs nedeniyle uzun bir süredir uzaktan eğitim şeklinde devam eden okullar 6 Eylül’de yüz yüze olacak şekilde açılmıştı. Koronavirüs vaka sayıları giderek artıyor ve 30 bin vaka üzerinde seyrediyor. İlkokul,ortaokul ve lise öğrencilerinin sosyal medya hesabından online eğitime geçilmesi yönünde gündem oluşturuyor ve endişelerini dile getiriyorlar. Yüz yüze eğitime devem edilecek mi yoksa okullar kapatılarak online eğitime mi geçecek ayrıntılar ve son gelişmeler kamudanhaber farkıyla...

Okulların son durumu, milyonlarca öğrenci ve velisinin gündeminde yer almaya devam ediyor. Gündemin en önemli konu başlıkları arasında yer alan yüz yüz eğitimle ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçtiğimiz günlerde önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamalar sonrası; "Okullar kapanacak mı? Okullar kapanır mı, yüz yüze eğitim biter mi?" sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte yapılan son açıklamalar.

OKULLARDA YÜZ YÜZE EĞİTİM BİTER Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, okullarda yüz yüze eğitim sürecine dair şunları söyledi:

2021-2022 Akademik Yılı'nın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Koronavirüs nedeniyle eğitim alanında da büyük zorluklar yaşadık. Eylül ayının başından itibaren okul öncesi, ilkokul ve liselerin hepsini açtık. 71 bin okulumuzun tamamı açıktır. Sadece 2 okulumuzda karantina uygulamasına gidilmiştir.

Vaka durumlarına göre bazı sınıflar karantinaya alınabilir ama okul, ilçe veya il çapında bir kapanma kesinlikle düşünmüyoruz.

OKULLARDA YÜZ YÜZE EĞİTİM BİTER Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı bir canlı yayında kendisine yöneltilen "Vakalar artsa okullar kapatılır mı?" sorusuna ilişkin şunları söyledi:

Kesinlikle hayır. Bizim geliştirdiğimiz sistemde okulları kapatmayı değil, sınıfları kapatmayı gerektiriyor. ABD'de yayınlanan veriler bize şunları gösteriyor, kaygı yaratan delta varyantı beklenene göre çok daha az gerçekleşti. ABD'de şuan okulların %2'si kapalı. Aslında çok daha yüksek oran bekleniyordu fakat düşük oran gerçekleşti. Şuan ülkemizde en güvenli yer okullarımız. Bu kadar denetimin olduğu başka bir yer yok.

6 Eylül'den şu ana kadar kapanan sınıf oranları, günlük olarak, kapanan ve açılan sınıfların toplam sınıf sayısına oranı yüzde 1'in altında görünüyor. 25 Eylül tarihinden sonra yüzde oranının negatife düşme oranı artıyor, yani kapanan okullar gittikçe açılmaya başlıyor. Amerika'daki okulların yüzde 2'si kapalı. Türkiye'de kapanan sınıf oranları bile oldukça düşük.