Tüm dünyayı kasıp kavoran covid-19 varyantı omicron Türkiye'yi de vurmaya devam ediyor. Vakalar anlık olarak 70 bin sınırına dayanmış durumda. Hal böyle olunca diğer avrupa ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de bazı önlemler alınması konuşulur hale geldi. Artan vaka sayılarıyla birlikte yeni tedbirler kaçınılmaz gibi görünüyor.

EK ÖNLEMLER NELER ?

Vaka sayılarının 70 bin sınırına dayanmasıyla birlikte yeni tedbirlerde konuşulur oldu. Cafeler, spor salonları, restoranlar gibi insanların bir arada bulundukları yerlerde ek tedbirler uygulanabilir. Bu tedbirlerin ilk olarak uygulanması daha sonrasında ise öğrenciler için uzaktan eğitim konusunda çalışma yapılması bekleniyor.

OKULLAR UZAKTAN EĞİTİME GEÇECEK Mİ ?

Vaka sayıları bu şekilde artmaya devam ederse ve yukarıda bahsettiğimiz ek tedbirler uygulanmaya başlarsa sıranın okullara geleceğini söylemekte yanlış olmaz. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer son yaptığı konuşmasında her yer kapandıktan sonra en son okulların kapanacağını belirtmişti. Buna göre okullarında kapanması için öncesinde diğer kapanma veya yarı kapanma tedbirlerinin uygulamaya koyulması bekleniyor. Bu süreç genellikle cafe, restoran ile başlıyor. Daha sonrasında ise spor salonları gibi kapanmalar uygulanıyor ve kamunun da esnek çalışmaya geçirilmesiyle birlikte en son olarak okulların uzaktan eğitime geçirilmesi söz konusu oluyor.

Doğal işleyiş bu şekilde ancak bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmış değil. Kapanma tedbirlerinin başlaması için yoğun bakım doluluk oranının yüksek olması gerektiği belirtiliyor. Aşılanmış bireylerde ise yoğun bakım oranı çok düşük.