Altın, doların 14 Temmuz’da rekor seviyelerden geri dönmesi sonrası altı haftadan sonra ilk kez haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor.

ABD’de resesyona dair endişeler Perşembe günü açıklanan işsizlik maaşı başvurularının 8 ayın zirvesine çıkmasıyla artmaya devam ediyor. Başlıca ekonomik göstergelerden biri de daralmaya işaret ediyor.

Guardian Gold Australi İş Geliştirme Müdürü John Feeney, “Bundan sonra dolarda görülen yükseliş sonrasında, yatırımcıların gerçek ve güvenilir bir korunma aracı arayışına girmesiyle altına yönelmesini bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Yatırımcıların dikkati parasal sıkılaşmaya ilişkin yol haritasına dair ipuçlarının verileceği Fed'in verebilecek 26-27 Temmuz tarihlerinde yapılacak toplantısında olacak.

Avrupa Merkez Bankası Perşembe günü yaptığı toplantıda faizleri 50 baz puan artırarak 11 yıl sonra ilk kez faiz artışına gitmişti. Yatırımcıların takip edeceği bir diğer konu da koronavirüs testi pozitif çıkan ABD Başkanı Joe Biden’ın sağlık durumu olacak.