Milli Eğitim Bakanlığı 19 Kasım 2022 yapılacak öğretmenlik kariyer basamakları sınavına yönelik soruları geçtiğimiz aylarda yayımlamıştı. Uzman öğretmen unvanı için başvuran öğretmenler için 9 eğitim modülü başöğretmen unvanı için ise 12 eğitim modülü hazırlanmıştı. Tamamlanan eğitimlerin ardından gözler 19 Kasım'a çevrildi. 

Peki başvurular ne zaman?

Aday öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği doğrultusunda hazırlanan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Mesleki Gelişim Çalışmaları ve Eğitim Programına İlişkin Yönerge'ye göre 81 ilde yapılacak  yazılı sınavın başvuruları 26 Eylül- 3 Ekim tarihleri arasında alınacak.
Yapılan sınavın sonuçlarının ise 12 Aralık tarihinde açıklanması bekleniyor. 

Bakan Özer Açıkladı

Aday öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği hakkında, katıldığı imza töreninde açıklamalarda bulunan Bakan Özer sınava ilişkin 
"...Eğitimlerini tamamlayan uzman öğretmenlerimizin başöğretmen olabilmeleri, sınav tarihi itibarıyla 10 yılını ve eğitimlerini başarıyla tamamlamış olan öğretmenlerimizin de uzman öğretmen olabilmeleriyle ilgili sınavı da 19 Kasım'da gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullanmıştı.