Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemelerle birlikte, öğretmenlik mesleğinde uzman öğretmenlik ve Başöğretmenlik kariyer basamakları tanımlandı. Bu kapsamda, belirli şartları yerine getiren ve gerekli eğitimleri başarıyla tamamlayan öğretmenlere maddi tazminat imkanı sunulmaktadır.

Temmuz ayı itibarıyla uzman öğretmenlik ve Başöğretmenlik tazminatları da belirlendi. Ocak - Temmuz 2023 dönemi için geçerli olan tazminat miktarları şu şekildedir:

Uzman öğretmenler için 1. ve 2. derece için 2.472 TL,


Diğer dereceler için 2.060 TL net tazminat ücreti belirlenmiştir.


Başöğretmenler ise 1. ve 2. derece için ayrıca 4.944 TL ilave tazminat alacaklardır.

Ancak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memur maaşlarına yönelik açıklamaları doğrultusunda Temmuz 2023 itibarıyla tazminat miktarlarında bir artış gerçekleşecektir. En düşük memur maaşlarına zam yapılacak ve ayrıca enflasyon farkı ile refah payı da verilecektir. Bu fark oranı ise yüzde 50 olarak belirlenmiştir.

Buna göre, Temmuz 2023 tarihinden itibaren uzman öğretmenler ve Başöğretmenler için tazminat miktarları şu şekilde olacaktır:

Dünya çapında yılın otomobilleri belli oldu! İşte o araçlar... Dünya çapında yılın otomobilleri belli oldu! İşte o araçlar...

1ve 2. derecedeki uzman öğretmenler: 3.708 TL,


Diğer derecelerdeki uzman öğretmenler: 3.090 TL,


Başöğretmenler: 7.416 TL.