Son zamanlarda gündemden düşmeyen ve ilerleyen günlerde sınavı yapılacak olan başöğretmenlerin ve uzman öğretmenlerin ayrı ayrı maaşları ne kadar olacak? Maaş farkları ne kadar olacak ? İşte detaylar...

Son zamanların öğretmen mesleği ile ilgili en çok dikkat çeken ve bir sürü tartışmaya sebep olan konusu öğretmenlere yönelik ilk defa tasarlanan bir yasa ile gelen uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sistemi. Öğretmenlik mesleği bu yasa ile bir kariyer mesleği hâline geldi.

Bu sayede öğretmenler belirli bir yılın üzerinde görev yaptıklarında unvanları değişecek. 10 yıl görev yapmış bir öğretmen uzman öğretmen unvanına sahip olurken, 10 yıl uzaman öğretmen olarak görev yapmış öğretmenler başöğretmen unvanına sahip olabilecekler. Aldıkları eğitim sonrasında 19 Kasım’da sınava girecek olan öğretmenler sınavdan başarılı olurlarsa bu unvanlara sahip olacaklar.

Ayrıca meslekte 10 yıl görev yapmış olan bir öğretmen alan sınırlaması olmaksızın tezli ya da tezsiz yüksek lisans yapmış ise sınavdan muaf olarak direkt olarak uzman öğretmen olabilecek. 10 yıl uzman öğretmen olarak görev yapmış öğretmenler ise eğer doktorasını tamamlamış ise mesleki eğitimi aldıktan sonra sınavdan muaf tutularak direkt olarak başöğretmen unvanına sahip olabilecekler.

Başöğretmenler ve uzman öğretmenler arasında en çok merak edilen konu ise maaş farkı. İşte başöğretmenler ve uzman öğretmenler arasındaki maaş farkı:

Uzman öğretmen unvanına sahip olmaya hak kazanan bir öğretmen 13161 TL maaş alırken, başöğretmen unvanına sahip olmaya hak kazanan bir öğretmen 14584 TL maaş alacak.