Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu EYT düzenlemesi herkesi kapsayıcı bir biçimde olması nedeniyle büyük beğeni gördü.

Yaş sınırının da kaldırılması EYT'lilerin de uzun zamandır istediği bir olaydı. Bu şekilde bir düzenleme ile 2 milyon 250 bin kişinin emeklilik hakkı doğmuş oldu.

Uzmanlar ise EYT düzenlemesini yorumladı.

SOSYAL GÜVENLİK UZMANI ALİ DUMAN: V
atandaşlar olarak mutluluktan ne söyleyeceğimizi şaşırıyoruz, önemli bir gelişme. 23 yıllık bekleyen bir mağduriyet, 2 milyon 250 bin insanın hakkına kavuşabilmesi büyük bir mesele. Sayın Cumhurbaşkanı da az önce hepimizi açıkça çok mutlu etti. Dedi ki, yıl ve günü dolduranlar hemen emekli olacak, herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak. Bu şu demek; 18 yaş meselesi, 99 öncesi kanunda da yürürlükte de var. 18 yaş + kadınlar için 20 yıl zorunlu hizmet. Erkekler için, 18 yaş + 25 yıl zorunlu hizmet; 38 ve 43 yaş demek. Yani 2023'te gününü doldurmuş, yılını doldurmuş 38 yaşındaki kadın; yine gününü, yılını doldurmuş 43 yaşındaki erkek emekli olmaya hak kazanacak demek. Bu gerçekten cidden önemli bir gelişme oldu, sayın Cumhurbaşkanının çok büyük bir müjdesi oldu

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ TARKAN ZENGİN: 
Devletimizi büyük bir devlet olduğunu bir kez daha gösterdi. Sosyal bir politika ilkelerinin tüm vatandaşlarımız için olduğunu gösterdi. Gerçekten örneğin bir sözleşmelinin kadroya geçmesinden daha büyük bir iş, maliyetler açısından. Cumhurbaşkanımıza ve bakanlarımıza teşekkür ediyoruz. Milletimiz için tarihi bir an yaşıyoruz. Şu anda ben milyonlarca evde büyük bir sevinç olduğunu düşünüyorum. Hak edenler haklarını almış oldular. Herkese hayırlı olsun. EYT'nin neredeyse toplumun her yerinde konuşuluyordu. Buna emek verenlerin o yükün altına omuz verenlere teşekkür ediyoruz.