Son dönemlerde oldukça oynak bir yapıda olan altın ve dolar fiyatları yatırımcıyı tedirgin ederken, yatırım ve altın uzmanlarından son yorumlar peş peşe geldi. Yastık altı paralarını altına ya da dolara yatırmak isteyen fakat zarar etmek istemeyen herkes merakla araştırdı. Başarılı yatırım danışmanı Mert Başaran da son altın ve dolar yorumuyla yatırımcıları oldukça şaşırtacağa benziyor.
2022 dolar ve altın fiyatlarının ne olacağını merak eden tüm yatırımcılar, olacakları yatırım danışmanı Mert Başaran'dan dinledi. Altın ve dolar fiyatlarının yükseleceğine dikkat çekilirken, yatırımcı altın ve doların hangi seviyelere çıkacağını merak ederek pür dikkat kesildi.

18'DEN DOLAR ALANLAR PANİK YAŞMAYIN
İlk yorumunu dolar fiyatları için yapan ve normal şartlarda 8-9 TL olması gerektiğini dile getiren başarılı yatırım danışmanı Mert Başaran, “Normalde doların olması gereken rakam 8,50-9 liradır. Ama olması gereken rakam budur. Bu politika tutarsa dolar sabitlenecek gibi duruyor. Dolar aldığında kenara koyup 10 yıl sonra büyük kar edeceğini düşünenler var. Ama bu doğru değil. Bunun yerine altın ya da gümüş alırsanız iş değişir. 17'den 18'den dolar alanlara panik yaşamayın diyorum. Ya da altın vs alanlara diyorum. Spekülatörler bunu yaptı. İnsanların ellerinden paraları gitsin istemiyorum. O yüzden bekleyin. Alınan tedbir ile dolara kaçış durdu. Ama bunu sabitlemek ve yavaş yavaş artmasını sağlamak önemli” açıklamasında bulundu.

ALTIN TEKRARDAN 1000 TL OLUR MU?
Yine aynı konuşmasında altın yorumları hakkında ise, “Altın 1000 lira olur mu yeniden?' sorusuna cevap veren Mert Başaran, "Altın 1000 lirayı geçecek. Ama şu an dolar 18 oldu, altın 1000 lirayı gördü. İnsanlar kar edemedi, her şey pahalılandı. Burada 1000 lirayı geçtiğinde insanların değerlendirebileceği hayat şartlarının oluşması gerek” ifadesini kullandı.