Fenerbahçe'nin başarılı teknik direktörü Jorge Jesus, Portekiz basınına çok ses getirecek açıklamalarda bulunun

Deneyimli hoca, Süper Lig'te Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından çekilme kararı alan Hatayspor ve Gaziantep FK'ın ayrılığı sonrası ligde play-off turnuvasının oynanması gerektiğini ifade etti.  Jesus, ligden çekilen takımlarla oynanacak maçlarda rakipelre 3 gol ve 3 puan yazılmasının lig için adil olmadığınu belirterek bu durumun düzelmesi gerektiğini savundu.

Fenerbahçe'nin direktörü Jesus çekilen takımların ardından puan tablosunun dengesizleştiğini savunarak şöyle dedi: “Futbol yaşanan trajediden daha önemli değil ama skor tablosu da bozuldu”

Jorge Jesus bu durum için alternatif bir çözüm yolu da sundu. Deneyimli hoca, bu maçların yok sayılması gerektiğini ve puan asla verilmemesinin önem arz ettiğini belirtti. “Alternatif ne olabilir? Puanlar sahada kazanıldığı için bundan sonra Gaziantep ve Hatayspor ile karşılaşacak rakiplere puan verilmemeli. Bu maçlar yok sayılmalı”

Jorge Jesus ayrıca, lig sonunda en iyi dört takımın da play-off oynaması gerektiğini savunuyor:  "Daha sonra Süper Lig’in en iyi 4 takımı şampiyonluk için bir play-off oynamalı. Bu seçeneğin uygulanabilirliğiyle ilgili herhangi bir fikrim yok” 

Ligden çekilen takımların rakiplerine verilen 3 gol ve 3 puana bi tepkş de Beşiktaj JK'nin başkanı Ahmet Nur Çebi'den gelmişti. Başkan Çebi: "Birileri gitmiş onlarla deplasmanda oynamış. Puan anlamında her kulüp mücadelede ediyor. Siz kalkar da şimdi iki maçını Antep’te deplasmanda oynamış bir takımla, iki maçını sahasında oynamış bir takımın almış olduğu puanların ligin tescilinde, sonunda adil olduğunu düşünebilir misiniz? Bence hayır. Bence yok kabul edilmeli” demişti.