İstanbul'da meydana gelen bir olayda ünlü iş adamı N.Ö.'nün telefonuna gizlice çekilen montajlanmış bir fotoğraf ile birlikte tehdit mesajları aldı, N.Ö.'nün şantajla karşı karşıya olduğunu farketmesiyle birlikte,  yaşadığı şokun ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak suç duyurusunda bulundu ve ifadesinde şantaj mesajlarının göndericilerinin maddi menfaat beklentisi içinde olduklarını belirtti.

N.Ö. ifadesinde, montajlanmış fotoğrafın daha önce şirkette çalışan Sibel İ.'nin telefonunda diğer çalışanlar tarafından da görüldüğünü ve Sibel İ.'nin diğer çalışanlara "Bu fotoğrafla N.Ö.'den 1 milyon lira para isteyeceğim" diye konuştuğunu belirtti. Sibel İ. gözaltına alındı ve 2 adet telefonuna el konuldu. İçlerinden 181 bin adet fotoğraf ve 47 bin adet video ele geçirilen telefonlarda, başka iş adamlarına ait fotoğraf ve videoların da olduğu ortaya çıktı.

Sibel İ., olayın ardından karakolda verdiği ifadede, iş adamına ait fotoğrafları kendi telefonunda kendisinin çektiğini itiraf etti. Bu nedenle şüpheli genç kadın tutuklanarak cezaevine gönderildi ve 8 yıl hapis cezası istemiyle yargılanacak.