Dışişleri Bakanlığı, 1915 Olayları Açıklamalarına Tepki Gösterdi Dışişleri Bakanlığı, 1915 Olayları Açıklamalarına Tepki Gösterdi

14 Mayıs'a sayılı günler kala kamuoyunun nabzını tutmak için anketlere hız veren araştırma şirketleri, sonuçları paylaşmaya devam ediyor.

Vatandaşlar tarafından yakın markaja alınan anket sonuçları adından söz ettiriyor. 14 Mayıs seçimleri hakkında tahmin yürütebilmek için fikir veren seçim anketleri,  sokaktan sanata kadar herkes tarafından yakından takip ediliyor.

Son olarak ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, Twitter hesabından seçim sonucuyla ilgili yaptığı paylaşımda dikkat çeken bir tespitte bulundu. Pösteki, Cumhurbaşkanlığı yarışındaki iki ismin oylarında düşüş olduğunu söyledi.

Ramazan Bayramı'nda gerçekleşen geniş aile toplantılarının seçim sonuçlarına etki ettiğini belirten Pösteki, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce ve ATA İttifakı adayı Sinan Oğan'ın oylarında ciddi bir düşüş gözlemlendiğini söyledi:

"Ramazan Bayramı’nda geniş ailelerin buluşması, 3. Yol olarak ortaya çıkan Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın oylarında azalış meydana getirmiş gibi görünüyor. Bayramdan önce yaptığımız çalışmalara göre bu iki ismin oylarında ciddi düşüşler gözlemliyoruz.

Geniş aile toplantılarında bu iki isme verilecek oyların boşa gideceği, seçimin ikinci tura kalmaması gerektiği konusunda ciddi mahalle baskısı oluşmuş olmalı. Öyle ki bayramdan sonra, hem Kemal Kılıçdaroğlu hem Erdoğan oylarını artırmış görünürken, hem İnce hem de Oğan oy kaybetmiş.''