Kahramanmaraş merkez üstü depremler nedeni ile 11 ilde büyük yıkımlar ve can kayıpları olmuştu.

Bu depremler sonrasında ciddi derecede barınma sorunuyla karşı karşıya kalındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak için yurtların depremzedelere açılması talimatını vermişti.

Bu talimat sonrasında YÖK  üniversiteleri online eğitime geçirerek KYK yurtlarını boşaltıp depremzedelerin konaklamasına açmıştı. 

Söz konusu duruma dair son olarak yapılan açıklamaları derledik. İşte, ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerde yüz yüze eğitime dair yapmış olduğu açıklamada; 

''Şartlar elverişli olursa uzaktan eğitim ile yüz yüze eğitimin harmanlandığı hibrit öğretim seçeneği tabii ki değerlendirilecektir.

Uzun bir süre olmayacak ama online sistemle biraz devam edelim. Çünkü yurtlarımız çok işimizi görüyor." ifadelerini kullanmıştı.

Yükseköğretim Kurulu YÖK Başkanı Erol Özvar üniversitelerdeki son duruma ilişkin açıklamalarında ise şu ifadelere yer vermişti; 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin, bazı uygulamalı programlar hariç olmak üzere uzaktan öğretim yoluyla eğitimlerin başlaması yönünde bir karar aldık.

Yök Başkanı Özvar, üniversitelerde yüz yüze eğitime Nisan ayında geçilebileceği ve programlarını bu tarihe göre ayarladıklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıylada yüz yüze eğitime geçeçeklerini ifade etti.