Üniversite öğrencilerinin arama motorlarında sıkça sorguladığı üniversitelerde yüz yüze eğitim devam eder mi yoksa online eğitime geçilecek mi soruları sorgulanıyor... 2021 2022 Üniversiteler kapanır mı, yüz yüze eğitim biter mi? İşte son durum

Üniversiteler kapanacak mı, yüz yüze eğitim devam edecek mi sorusunun yanıtı binlerce kişi tarafından araştırılıyor. Salgına yönelik eğitim kurumlarında tedbir alınırken üniversitelerin kapanıp kapanmaması vaka artışına bağlı olarak sorgulanıyor. Okullarda koronavirüs önlemleri alınırken vaka sayılarının yükselmesiyle gözler yüz yüze eğitimdeki son duruma çevrildi. Peki Üniversiteler kapanacak mı? 2021 2022 Üniversiteler kapanır mı, yüz yüze eğitim biter mi?

ÜNİVERSİTELER KAPANIR MI, YÜZ YÜZE EĞİTİM BİTER Mİ?

Kabine Toplantısı sonrası üniversitelerin son durumu belli oldu. Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan okullar ve üniversitelerle ilgili şu açıklamayı yaptı:

Sağlık tedbirlerine riayet etmeyi bir süre daha sürdürmek istiyoruz. Vatandaşlarımızı aşılarını bir an önce olmaya veya tamamlamaya davet ediyoruz. Üniversite öğrencilerimizden yüksek öğretim kurumlarındaki sosyal alanlarda ve toplu taşımada tedbirlere azami dikkat etmelerini diliyoruz. Dünya bu virüsten temizlenmeden iş bitti diyemeyiz.

ÜNİVERSİTELER KAPANACAK MI?

Üniversitelerin kapanmasına ilişkin yer alan iddiaların belirtilmesi üzerine YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından şöyle konuşmuştu;

Özvar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında yapılan ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in de katıldığı düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, YÖK'ün ortaya koyduğu çerçeve kurallar dahilinde üniversitelerin yerleşkelerde gerekli tedbirleri aldığını belirtti.

Yüz yüze eğitim ve Kovid-19 tedbirlerine yönelik kararları üniversitelerle paylaştıklarını bildiren Özvar, şunları kaydetti:

"Bu kararların başında hibrit veya harmanlanmış veya karma tabir edilen öğretim usullerinin üniversiteler tarafından kullanılabileceğini karara bağlamış bulunuyoruz. Üniversitelerimiz, harmanlanmış modelle birlikte yüz yüze ders yapma imkanının yanı sıra YÖK'ün aldığı kararla derslerin yüzde 40'ını çevrim içi yapabilme yetkisine haizdir. Üniversitelerimizin her biri bu konuda gerekli çalışmayı tamamlamıştır. Yani üniversitelerimiz şu anda hangi derslerini yüze yüze, hangi derslerini online olarak yapacağını belirlemiş ve kendi kamuoyuyla paylaşmış bulunmaktadır."

Özvar, üniversiteler açısından önemli hususlardan birinin gençlerin aşı olması olduğuna işaret ederek, "Yükseköğretim Kurulu Başkanı olarak üniversitelerimizde yüz yüze eğitime gelecek öğrenci kardeşlerimden, benim gelecekteki meslektaşlarımızdan istirhamım, ricam aşı olmalıdır. Ben de onlara bu vesileyle aşı olmalarını tavsiye ediyorum ve öneriyorum." ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin Kovid-19 aşısı olmuş ve olmamış öğrencilerin yurtlardaki ortak kullanım alanlarının ayrılıp ayrılmayacağına ilişkin sorusu üzerine Özvar, Sağlık Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının konu hakkında yakın zamanda açıklama yapacağını bildirdi.

Özvar, bu kararın üniversitelerin yerleşkeleri içindeki yurtları da kapsadığını hatırlatarak, "Bu bakımdan hepimiz bunu bekleyeceğiz ama tabii kampüsler için almış olduğumuz tedbirlerin, üniversitelerimizin içindeki yurtlarda da geçerli olacağını duyurmak isterim." ifadesini kullandı.