Üniversitelerde yüz yüze eğitim süreci devam ederken öte yandan "Üniversiteler kapanacak mı, uzaktan eğitime geçecek mi?" soruları son dönemde gündemde yer almaya devam ediyor. Vaka sayılarının halen 20 binin üzerinde seyrediyor olması nedeniyle okulların yeniden uzaktan eğitime dönüp dönmeyeceği konusu merak ediliyor. Peki, Üniversiteler kapanacak mı, yeniden uzaktan eğitime dönecek mi? İşte üniversitelerdeki son duruma ilişkin tüm gelişmeler...

ÜNİVERSİTELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM DEVAM EDİYOR MU?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son Bilim Kurulu toplantısının ardından görüşülen konuları sosyal medya üzerinden duyurdu. Görüşülen konular arasında okulların kapatılıp kapatılmayacağı konusu da yer alıyordu. Açıklamada; yüz yüze eğitime ara verilmesinin söz konusu olmadığı, okulların kapatılmaması konusunda ısrarcı olunduğu duyuruldu. Ayrıca eğitim sürelerinde düzenleme yapılacağı, ikili ya da üçlü eğitime geçilebileceği, gerektiğinde hafta sonları da eğitimin sürdürüleceği ifade edildi.

İki yıldan fazla süredir etkisini gösteren Covid19, hala yayılmaya devam ediyor. Covid19 sebebi ile geçtiğimiz yıl kapanmalar yaşanmış ve okullar yaklaşık 1.5 yıl kapalı kalmıştı.

1.5 yıllık online eğitim döneminin ardından okula geri dönen öğrenciler şimdi de Omicron varyantı tehlikesi ile karşı karşıya.

Omicron Varyantı Nedir?


Omicron varyantı son günlerde tüm dünyayı çalkalamaya devam ediyor. Omicron varyantının Delta ve Mu varyantı gibi bulaşıcılığının fazla olduğu düşünülüyor.

Şu anda 57 ülkeye yayılan Omicron varyantı ülkemizde de etkisini göstermeye başladı.


 
Fahrettin Koca şu anda Omicron varyantının kontrol altında olduğunu ve endişeye gerek olmadığını söylüyor.

Ancak Omicron varyantının giderek arttığı biliniyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamalarda vatandaşların endişelenmemesi gerektiğini, Omicron varyantının bulaşıcılığının fazla ancak etkinliğinin düşük olduğunu bildiklerini söylüyor.

Vakaların yayılması ile beraber vatandaşların aklına kapanmaların olup olmayacağı soruları gelmeye başladı.

Covid 19 sebebi ile 1.5 yıl süren online eğitimin ardından yüz yüze eğitime geçen öğrencilerin merak ettiği konu ise online eğitime tekrar geçilip geçilmeyeceği.


 
Sağlık bakanı açıklamalarında online eğitimin gündemde olmadığını eğitime etkin bir şekilde devam edilmesi için her şeyin yapıldığını vurguluyor.