Kahramanmaraş merkezli depremler dolasıyla gündemden, ekonomiye, spordan eğitime pek çok alanda değişikliğe gidildi. Deprem felaketine karşı alınan tedbirler kapsamında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK yurtlarının depremzedelere tahsis edildiğini bu sebeple de üniversitelerde dönem sonuna kadar uzaktan eğitime geçildiğini açıklamıştı.

Birçok kesim, söz konusu karara öncelikle eğitimin feda edildiği gerekçesi ile karşı çıktı. Gelen tepkilerin ardından kararda değişikliğe gidilip gidilmeyeceği konusu öğrenciler için büyük bir merak konusu olmuştu. 

2022-2023 akademik yılı bahar dönemine ilişkin son dakika açıklamasında bulunan YÖK Başkanı Erol Özvar, son yaptığı açıklamada; ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitimlerin 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıkladı.

''Bahar dönemi 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabilir, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneği değerlendirilecek. Yükseköğretim kurumlarındaki uygulamalı programlarda öğrenciler bu eğitimlerini yüz yüze sürdürecek.

Depremden etkilenen öğrenciler uygulamalı programlarda birinci derece yakınlarının ikamet ettiği ildeki üniversitelerde özel öğrenci olabilecek.

Talep edenlerin bahar döneminde kayıtlarının dondurulması ve bu sürenin azami öğrenim süresinden düşülmemesine karar verildi."

Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversitelerin uzaktan eğitime geçtiğini şu sözlerle açıklamıştı:

''Türkiye genelindeki tüm Kredi Yurtlar Kurumuzu (KYK) yurtları yaz sonuna kadar depremzedelere tahsis edilecek. Üniversitelerimizi yaz aylarına kadar tatil ediyoruz, uzaktan eğitime geçiyoruz.'' 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından YÖK, depremin ardından tüm yükseköğretim kurumlarında bahar eğitim ve öğretim dönemi açılışının ikinci bir duyuruya kadar ertelendiğini kamuoyuna paylaşmıştı.