Omicron varyantı nedeniyle dünya çapında bulaşı azaltmaya yönelik bir çok önlem alınmaya başlandı Türkiye’de de ilk omicron varyantlarının görünmesi ile birlikte Yeni tedbirler alınmaya başlandı. Öğrenciler üniversitelere Online eğitim ve sınav talebinde bulunmaya başladı.

Vaka artışını ve bulaşı önlemek amacıyla Koç Üniversitesi 7 Ocak 2022’ye kadar tıp ve hukuk fakültelerindeki pratik dersler hariç diğer tüm dersler için online eğitim kararı verdi. Koç Üniversitesi Final sınavlarının da online yapılmasına karar verdi.

Alınan bu kararın ardından Boğaziçi Üniversitesi de 4 Ocak 2022’ye kadar derslerim online işleneceğine karar verdi.

Öğrenciler finallerin hibrit olması için kampanya başlattılar!

Koç ve Boğaziçi üniversitelerinin online eğitim kararının ardından, finallerin yaklaşmasıyla kalabalık sınıf ortamında yüz yüze sınav olmaktan ve salgına yakalanmaktan endişe duyan birçok öğrenci, sosyal medya üzerinden üniversitelerine daha fazla önlem almaları konusunda taleplerini iletti. Örneğin hibrit eğitimin yapıldığı Hacettepe Üniversitesi’nde final sınavlarının yüz yüze olacağının açıklanmasıyla öğrenciler, “Hacettepe Hibrit Sınav İstiyor” etiketi açarak, online derslerin sınavlarının da online olmasını istediklerini ve sınavların nasıl yapılacağına hocaların karar vermesi gerektiğini dile getirdiler.

Maltepe Üniversitesi öğrencileri de finallerin online yapılması için change.org’da bir imza kampanyası başlattılar.

Ezgi Yılmaz