Kulüpler Birliği ile TFF gerilimi: Büyükekşi toplantıyı terk etti! Kulüpler Birliği ile TFF gerilimi: Büyükekşi toplantıyı terk etti!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklaması, HDP ve Yeşil Sol Parti arasında büyük bir rahatsızlık yarattı.  İki parti, Özdağ'ın Kılıçdaroğlu ile imzaladığı protokolde yer alan 'kayyum' maddesini tartışmak üzere bir durum toplantısı düzenlediler. Toplantı sonrasında HDP ve Yeşil Sol Parti, tavrını belirleyip kamuoyuna duyuracaklarını bildirdi.

"TAVRIMIZI TOPLANTI SONRASI DUYURACAĞIZ"

İmzalanan protokolde yer alan belediyelerdeki mevcut kayyım uygulaması yerine 'yargı kararı çerçevesi' maddesi tartışmalara sebep olmuştu. İki parti toplantısının ardından tavrını belirleyip kamuoyuna duyuracağını bildirdi.

Yeşil Sol Parti'den yapılan açıklamada, "HDP ve Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulları olarak ortaya çıkan son durumu değerlendirmek ve tavrımızı kamuoyuna açıklamak üzere toplanıyoruz. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapacağız" denildi.