Geçtiğimiz günlerde Zafer Partisi sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıları geri gönderme çalışmalarıyla ilgili “Zafer Turizm” videosu paylaştı. Paylaşılan videoda, gazeteci Nagehan Alçı adına da Şam'a bir otobüs bileti alındığının görülmesi üzerine Alçı, böyle siyasi çizginin hedefi olmaktan şeref duyduğunu, hayatı boyunca ırkçılıkla mücadele ettiğini belirterek, sözkonusu paylaşımı bugünkü köşe yazısına taşıdı. 

Bugünkü köşe yazısına  "Ümit Özdağ’ın hedefinde olmaktan şeref duyarım" başlığı atan Nagehan Alçı, 10 yıldan fazladır Türkiye'de yaşayan Suriyeli göçmenlerin Özdağ'ın kabuslarına gireceğini, Suriye kökenli vatandaşların yarın öbür gün bu ülkede hâkim, bürokrat olacağını söyledi. Gündeme bomba gibi düşen bu sözlerle ilgili henüz Zafer Partisi'nden bir açıklama gelmedi. Nagehan Alçı'nın çok konuşulacak sözleri ise şu şekilde:

''Ne kadar uğraşsa da, yırtınsa da Suriyelilerin önemli bir kısmı artık bu ülkenin bir parçası. 10 yıldan fazla süredir burada yaşayan, Türkçeyi ana dili gibi konuşan, burada doğmuş on binlerce çocuk, Suriye’deki çocukluğunu hiç hatırlamayan, hayat tasavvuru sadece Türkiye’den ibaret olan on binlerce genç var.

Bu insanların hayatları Türkiye’de. Suriyeli kanı taşımaları onları bu toprakların yabancısı yapmıyor. Biz çok kültürlü, çok dinli bir ülkeyiz, bizi biz yapan, zengin yapan bu. Bu ülkede üreten, çalışan, kendini bu ülkeye ait hisseden, bu ülkeyi seven herkesi bağrına basan bir ülke Türkiye. Vatanseverlik bu vatanı seven herkesi, kökenine bakmaksızın sevmektir, Zafer Partisi’nin reklamında söylendiği gibi Suriyeli diye insanları kovmak değil. Aksine böyle ayrımcı bir yaklaşım bu toprakların ruhuna ihanet…"