Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın programında seçim sonrası açıklamalarda bulundu.

Sözleşmeli öğretmenlik yapan kadın jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Sözleşmeli öğretmenlik yapan kadın jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına konuk olarak seçim sonrası açıklamalarda bulundu. Özdağ, Türkiye'nin kaderinin elinde olduğunu belirterek iç dünyadaki gelişmeleri merak ettiğini dile getirdi. Aylar önce yaptığı bir programda Mansur Yavaş'ın ismini gündeme taşıdığını ve seçim sonuçlarının haklılığını ortaya koyduğunu düşündüğünü ifade etti. Eğer Millet İttifakı Mansur Yavaş'ı çıkarmış olsaydı, ikinci tur tartışmalarının yaşanmadığını ve Meclis'te çoğunluğun kendilerinde olacağını söyledi.

Ümit Özdağ, Türkiye'nin taşıyamadığı bir liderlik olduğunu düşündüğünü ve Erdoğan'ın açılması gerektiğini belirtti. Kendisini ve Türkiye'yi taşıyamadığını vurgulayan Özdağ, Mansur Yavaş'ın AK Parti'nin geniş seçmeninden ve HDP seçmeninden oy aldığını ifade etti. Özdağ, Muharrem İnce'nin Kılıçdaroğlu'nun seçilemeyecek aday olduğu söylemlerini toplumun zihnine yerleştirdiğini ve sonunda masadan kalktığını belirtti. Bu durumun Kılıçdaroğlu'nun toplumsal hafızasına aleyhine bir etki yarattığını söyledi. Daha sonra tekrar masaya dönen İnce'nin bir ara model olduğunu ifade etti. Ümit Özdağ, ATA İttifakı olarak Sinan Bey'i aday göstermeselerdi, Erdoğan'ın birinci turda kazanmış olacağını iddia etti.

Programda yaşadığı deneyimleri anlatan Özdağ, Mansur Yavaş ile bir maçta karşı karşıya geldiklerinde kendisine "Merhaba Ümit Bey" demediğini ifade etti ve bu durumu bir düşmanlık olarak algıladığını belirtti. Kemal Kılıçdaroğlu'nu iki kez devlet güvenliği ile ilgili konularda aradığını ancak geri dönüş alamadığını söyledi.