Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, KRT TV'de Elif Doğan Şentürk'ün sunduğu Stüdyo Ankara programında önemli açıklamalarda bulundu. Özdağ, partisinin politikalarını ve ilkelerini ortaya koyduklarını belirterek sorumluluk alabileceklerini ifade etti. Ancak, politikalarının önce benimsenmesi gerektiğini vurgulayan Özdağ, ortaklaşma sağlanamayan durumlarda hiçbir tarafı desteklemeyeceklerini dile getirdi.

Ekonomist Şenol Babuşçu, memur ve emekliye düşük zam planını yazdı Ekonomist Şenol Babuşçu, memur ve emekliye düşük zam planını yazdı

Özdağ, Türkiye'nin bir değişime ihtiyaç duyduğunu söyleyerek bu değişimin ilkeli bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Saray Rejimi'nin değişmesi gerektiğini ancak bu değişimin doğru şekilde yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, HDP ve Yeşil Sol geleneğinin iddia ettiği gibi her şeyin kendileri tarafından belirlenmediğini ifade ederek iki ittifakın oluştuğunu ve bunlardan birinin HÜDA PAR ile, diğerinin HDP ile yapıldığını söyledi. Özdağ, Zafer Partisi'nin oyları bölecek bir tutum sergilemediğini ve demokrasinin Türk halkını iki seçenek arasında bırakmayacağını dile getirdi.

Özdağ, kendilerine yönelik olarak yapılan "bu pazarlık mı yapıyor" şeklindeki ifadenin psikolojik bir operasyon olduğunu düşündüğünü belirtti. Millet İttifakı'nı oluşturanların uzun süre pazarlık yaptığını ve kendi pazarlıklarını da yaptıklarını ifade etti. Ancak, makam mevki pazarlığı yapmadıklarını ve politikalarının önce benimsenmesini istediklerini vurguladı.

Sığınmacılar konusunda da açıklamalarda bulunan Özdağ, Türkiye'de yüz binlerce sığınmacının seçimlerde oy kullandığını ve bu konuda gereken hassasiyetin gösterilmediğini söyledi. Zafer Partisi'nin sığınmacılar konusunda toplumda tartışma başlatıp çözüm önerileri sunduğunu belirtti.