Bursa ilinde ikamet eden ve iş başvurularını araştırmaya devam eden binlerce vatandaş için Uludağ üniversitesi, Resmi internet sitesinden önemli bir duyuruda bulundu. Yapılan açıklamaya göre atama kriterlerine göre öğretim üyesi alınacak. Başvuru şartlarına uyan adayların 7 Aralık tarihine kadar başvurularını iletmeleri gerekmektedir. Bursa ilinde bulunan Uludağ Üniversitesi personel alım şartları nelerdir?

Genel Şartlar

1-         İlanda yer alan Profesör kadrosu için Personel Daire Başkanlığına, Doktor Öğretim Üyesi kadrosu için ilgili birime ilan tarihinden itibaren 15  gün içerisinde başvurmak gerekmektedir.
2-         Profesör ve Doçentler 2547 sayılı Kanunun 36. maddesinin (a) bendinin 1. fıkrasına göre devamlı statüde çalıştırılmak üzere alınacaktır.
3-         Adaylar 657 sayılı Kanunun 48. maddesindeki şartlarını taşımak zorundadır.
4-         Başvurular şahsen yapılacaktır. Posta ile yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.
5-         İlan edilen kadroya ataması yapılan adaylar görev aldıkları birimin bulunduğu yerde ikamet etmek zorundadır.
6-         İstenen belgeler başvuru dilekçe örneğinde belirtilmiş olup, yayınlarına UAKBİS veya BUAKBİS sisteminden erişilemeyen adaylar yayın dosyaları ile başvuracaktır.
(Dilekçe örneği ilan metni ekinde http://www.uludag.edu.tr ve http://www.uludag.edu.tr/personel adresinde yayınlanmıştır)
7-         Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü yayınlanmış ilanı her aşamasında iptal edebilir.