Türk bürokrat ve politikacı Abdulkadir Uraloğlu, 1966 yılında Trabzon'da doğmuş, 1988 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuştur. Uzun yıllar çeşitli bürokratik görevlerde bulunan Uraloğlu, günümüzde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak görev yapmaktadır. Bu makale, Uraloğlu'nun hayat hikayesini ve kariyer yolculuğunu anlatmaktadır.

Eğitim Yılları

Abdulkadir Uraloğlu, 1966 yılında Trabzon'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Trabzon'da tamamladıktan sonra, üniversite eğitimini almak üzere Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'ne girdi. 1988 yılında bu bölümden başarıyla mezun oldu.

Bürokraside İlk Adımlar ve Politikaya Giriş

Uraloğlu, mezuniyetinin ardından bir süre İzmir Bölge Müdürü olarak görev yaptı. 2015 yılında ise görevinden istifa ederek AK Parti’den Trabzon milletvekili aday adayı oldu. Ancak o dönem aday gösterilmedi.

T.C. Karayolları Genel Müdürlüğü

23 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından T.C. Karayolları Genel Müdürü olarak atanan Uraloğlu, bu görevini başarıyla yürüttü.

Ankara için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı Ankara için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Uraloğlu'nun kariyerindeki son ve en önemli adım, 3 Haziran 2023 tarihinde geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak atandı.