Kampanyayı başlatan TV sunucusu Serhiy Prytula, hedeflerinin 3 İHA olduğunu ancak gösterilen yoğun ilgiyle 4 Bayraktar'a yetecek para toplandığını duyurdu. 

Ukrayna'da politikaya da atılan TV sunucusu Serhiy Prytula'nın, Ukrayna Hava Kuvvetleri'ne bağışlamak üzere 3 adet Bayraktar TB2 SİHA almak için 15 milyon dolar toplama amacıyla başlattığı kampanyada 20 milyon dolar toplandı.

Kampanya sonucunu sosyal medya hesaplarından duyuran Ukraynalı Prytula, 3 günde toplanan para ile amaçlarına ulaştıklarını yazarken, "Kalan parayla bir Bayraktar daha alabiliriz" ifadelerini kullandı.  

Litvanya'da da kampanya düzenlenmişti
Litvanyalılar, Ukrayna ile dayanışma göstermek amacıyla askeri insansız hava aracı Bayraktar TB2 satın almak için bağış kampanyası düzenlemişti

Kampanyayı başlatan Litvanyalı internet yayıncısı Laisves TV'ye göre, sadece üç gün içinde ihtiyaç duyulan 5 milyon euro toplandı.

Ukrayna, son yıllarda 20'den fazla Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı satın aldı ve 27 Ocak'ta 16 adet daha sipariş etti. Bu parti de mart ayı başlarında teslim edildi.