Başkent'te Sincan'dan Kızılay'a direkt ulaşım sağlayan 512 no'lu otobüs hattının iptal edilerek metro aktarmalı hale getirilmesi, vatandaşları mağdur etti. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı kararla; Sincan'dan Kızılay'a gitmek isteyen yolcular artık metro aktarması yapmak zorunda olduğu gibi metroya da aktarma ücreti ödemesi gerekiyor.

Metro ringine dönen 511 ve 512 numaralı ÖHO'lara Sincan'dan, 532 numaralı hatta Elvankent'ten, 541 numaralı hatta Eryaman'dan binen yolcular artık ancak Ümitköy Metro İstasyonu'na kadar gidebilecek. 530 numaralı hatta Etimesgut'tan binenler ise Kızılay yerine Koru Metro İstasyonuna kadar ilerleyebilecek.

SABAH'ın Sincan ilçesinde bir otobüs durağında görüştüğü Sincanlı muhtarlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Kızılay'a direkt ulaşım imkanlarını ellerinden alınması kararından geri dönmesini istedi. Sincanlı muhtarların açıklamaları şöyle:

"ZENGİN KESİMLERDE NEDEN AKTARMA YOK?"

Sincan Ertuğrul Gazi Mahallesi Muhtarı Salim Ayaz: "Sincan'dan Kızılay'a kadar direkt hatlarımız vardı, gidiyorduk. Bunları EGO kaldırdı. Kaldırıldığı için vatandaş iki aktarma yapmak zorunda kalıyor. Bu hem zaman kaybı hem maddi kayıp oluyor. Hem 6.5 TL hem de aktarma 2.5 TL ile birlikte bir gidiş 9 TL oluyor. Eskiden aktarmalar ücretsizdi şimdi Ankara genelinde aktarmalar ücretli olunca Türkiyenin en pahalı ulaşımı Ankara oldu. Bir de şehir hastanesine gitmek isteyen olsa 3 vasıta değiştiriyor. Hastane için direkt hat talebinde bulunduk ret cevabı aldık. Bir şehir hastanesine gitmek için Sincan'dan 3 ayrı arabaya binilir mi? Sincan'da yaşayan insanlar orta düzey ve daha alt düzeyde geliri olan insanlar. Zengin kesimlerde neden aktarma yok? Ayırımcılık yapılıyor. Biz direkt merkeze gitmek istiyoruz. Şehir hastanesine direkt otobüs istiyoruz. Sabah ve akşam olsa da olur. Bir an önce bu yanlıştan dönülmeli. Sayın Mansur Yavaş keşke bizleri çağırsa ve sıkıntıları anlatsak. Dilekçelerimize sürekli ret geliyor. Zengin kesimlerde insanlar direkt merkeze giderken, biz neden gidemiyoruz?

"6.5 TL'YE GİDİLİRKEN BİZ NEDEN 9 TL'YE GİDİYORUZ?"

Andiçen Mahallesi Muhtarı Yasin Gülmez: Defalarca dilekçe verip yetkililere ulaşamadığımız gibi Sayın Mansur Yavaş'a da ulaşamıyoruz. Mansur bey seçimden buyana 3 yıldır Sincan merkeze hiç gelmedi. Bizim de irtibata geçebileceğimiz hiç kimse yok ve bir kopukluğumuz var. Dünyanın hiçbir yerinde toplu taşımalar kar etmez ama bunu vatandaşına yüklemez. Büyükşehir belediyesinin en az 2 bakanlık kadar bütçesi var. Biz tüm muhtarlar toplandık ve bölge müdürlüğüne gittik, sadece 'Otobüsümüz yok' deniliyor. Sadece Sincan'a mı otobüs yok. Sincan'dan bazı otobüslerin çekilip başka yerlere verildiğini de duyduk ve biliyoruz. Sabahları insanlar çok kalabalık şekilde otobüse biniyor ve sürekli bir tartışma oluyor. Bu şikayetler bize her gün geliyor. Diğer vatandaşlar 6.5 TL ye giderken biz neden 9 TL'ye gidiyoruz? Ankara Büyükşehir Belediyesi bu problemi ve çileyi biran önce çözmek zorunda.. Bu konuda çok sıkıntı çekiyoruz. Vatandaşlar burada çok haklı, biz de Büyükşehir ile irtibata geçemiyoruz maalesef. Muhtarlar arasında bir WhatsApp grubu var ama o da çalışmıyor. Geri dönen yok. 3 tane yağmur mazgalını mahalleme yaptıramadım.

"SİNCAN'DA OTURAN İNSANLAR ZATEN DAR KESİMLİ, BU DA CEPLERİNE DOKUNUYOR"

Seçuklu Mahallesi Muhtarı Yusuf Uçar: Vatandaş hem aktarma var hem de otobüsler dolu gelmesinden şikayet ediyor.. Vatandaşlar adeta otobüse üst üste biniyor, bazen de binemiyoruz. Benim mahallem biraz Sincan'ın çıkışında olduğu için dolu geliyor. Sincan'da oturan insanlar zaten dar kesimli, bu da ceplerine dokunuyor. Aktarma gelmeden merkeze 45 dakikada giderken şu anda bir buçuk saati geçiyor. Buradan binecek, Ümitköy'e gidecek tekrar binecek ve gidecek. Zamana ve paraya yazık..