Ataması yapılmayan öğretmen sorunu giderek büyüyor. Kapanması gereken yaraya bu güne kadar derman olmuş biri henüz çıkmış değil. Bu böyle devam eder mi bilmem ama acil çözüme kavuşması gereken bir mesele. 

"İhtiyacımız kadar atama kontenjanı belirliyoruz" deniliyor fakat akabinde 60-80 bin arası ücretli öğretmen ataması yapılıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirtiyor insana! 

Dört yıllık ve iki yıllık mezunlar arasından tercih edilen ücretli öğretmenler, ek ders karşılığı haftada 15-30 saat arası çalıştırılıyorlar. Sigorta primleri çalışttıkları saat kadar yatırılıyor. Verilen ek ders ücretinden vergi kesintisi yapılıyor. Ara atama döneminde ücretli öğretmenin çalıştığı okula atama olursa, ücretli öğretmen işinden de oluyor. 

Öylesine ucube bir öğretmenlik çeşidinin var olması, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı adına büyük bir ayıptır. Bu ayıbın çözüme kavuşması gerekir veya belirli bir süreliğine çalışan kadrolu öğretmenlerin haklarının aynısı verilmelidir. Ücretli öğretmenler çalıştıkları süre boyunca iş garantisi de verilmelidir.

Bugün 24 Kasım Öğretmenler günü. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Allah, gayretlerinizi boşa çıkarmasın. Sağlam ve geleceğe ışık olacak nice güzel nesiller yetiştirmeniz dileklerimle...

Vesselam

Hamza KILIÇASLAN