Kamudanhaber - Özel Haber

Milli Eğitim Bakanlığı ücretli öğretmenlerin ders saati sayılarını artırarak 30 saatten 40 saate çıkarttı.

Bakanlığın bu düzenlemesi atama bekleyen yüzbinlerce öğretmeni tedirgin etti. Ücretli öğretmenliğe kadro mu gelecek kaygısına düşen öğretmenlerimiz haklı olarak neden öğretmen atamalarının yapılmadığını ve sistemin ücretli öğretmenlere mecbur kılındığını sorgulamaya başladı.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Özer’e soruyoruz!!!

Çocuklarınızı ücretli öğretmenlerin görev yaptığı okula gönderir misiniz? Devlet okullarına bile göndermekten imtina edip özel okullara gönderdiğiniz kendi çocuklarınız kadar milletin size emanet ettiği vatandaşlarımızın çocukları da kadrolu , alanında uzman eğitimciler tarafından eğitilmelidir.

Sayın Özer; Doğu ve Güneydoğu da birçok yerde eğitimin temeli olan ilkokullarda derslere sınıf öğretmeni yerine 2 yıllık mezun at bakıcıları girmektedir!!!

Siz , çocuğunuzun dersine at bakıcıların girmesini ister misiniz?

Ücretli öğretmenlik sistemi de sil baştan değişmelidir.

Eğitim fakültesi mezunu olmayan, alanında uzman olmayan hiç kimse okul kapısından içeriye öğretmen diye sokulmamalıdır.

Ücretli öğretmenler sadece doğum iznine ayrılan, askere giden ya da ücretsiz izne ayrılan öğretmenlerimizin yerine görevlendirilecek şekilde vekil öğretmen olarak görevlendirilmelidir. Bu vekil öğretmenlere de kadrolu öğretmen maaşları ve özlük hakları verilmelidir.

Ücretli öğretmen ismi bile değiştirilmelidir. Yevmiyeyle çalışan ameleler gibi isme sahip ve özlük hakları olarak amele gibi çalıştığı gün ücret alan kişilere öğretmen denilmemelidir.

Milli Eğitim Bakanlığı dışarısında böyle bir uygulama yok!

Ücretli polis, ücretli hakim, ücretli doktor var mı?

Yok…

O halde en kıymetlilerimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızı eğiten - öğreten , öğretmenlerimiz de neden ücretli tanımı var ?

Sayın Özer’e son bir çağrı..

İsmet Yılmaz döneminde ücretli öğretmenlere kadro verilerek tarihi bir hata yapıldı.KPSS sınavında 60 alamayan binlerce kişi öğretmen yapıldı. İnşallah Sayın Özer, İsmet Yılmaz’ın yaptığı hatayı tekerrür ettirmez.

Ücretli öğretmenliği kaldırarak tarihe geçer