Twitter, Twitter Blue üyeliği almayan tüm kullanıcıların mavi tikini kaldırmıştı. Bu durum tepki çektikten sonra 1 milyon ve üstü takipçisi olan Twitter kullanıcılarına ücretsiz mavi tiki iade edilmişti. Bu yaşananlardan sonra Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "mavi tiki" bugün kaldırılmıştı.

kk-ll

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu da mavi tikini kaybeden siyasetçiler arasına girdi. Kılıçdaroğlu hesabında bugün sabah saatleri itibarıyla mavi tikinin yer almadığı görüldü. Ancak Kılıçdaroğlu’nun mavi tikini kaybetme sebebi henüz bilinmiyordu.

Belediye Başkanlığı duyurdu: 23 Nisan'da toplu taşıma ücretsiz olacak Belediye Başkanlığı duyurdu: 23 Nisan'da toplu taşıma ücretsiz olacak

Bu yaşanan gizemini korurken Twitter, Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na "gri tik" verdi.

Ekran görüntüsü 2023-05-04 215821

Gri tik ne anlama geliyor?

Gri tik, kamu hesaplarına verilen tikler oluyor. Gri tikli hesaplar, bir resmi kurum ya da çok taraflı bir kuruluş hesabı olduğu için onaylı olmuş oluyor. 

Twitter'ın yaptığı açıklamaya göre: 

Gri onay işareti, bir hesabın bir devlet/çok taraflı kuruluşu veya bir devlet/çok taraflı yetkiliyi temsil ettiğini gösterir. 

Ulusal düzeyde uygun devlet kuruluşları şunları içerebilir: Ana yürütme ofisi hesapları, belirli politika alanlarını denetleyen ajans hesapları, ana elçilik ve konsolosluk hesapları ve parlamento veya eşdeğer kurumsal ve komite hesapları. Eyalet düzeyinde ve yerel düzeyde uygun devlet kuruluşları şunları içerir: Kriz müdahalesi, kamu güvenliği, yasa uygulama ve düzenleme konularını denetleyen ana yönetici ofisi hesapları ve ana kurum hesapları.

Uygun hükümet kişileri şunları içerebilir: Devlet başkanları (cumhurbaşkanları, hükümdarlar ve başbakanlar), devlet başkan yardımcıları (cumhurbaşkanı yardımcıları, başbakan yardımcıları), ulusal düzeydeki kabine üyeleri veya eşdeğeri, yürütme organının ana resmi sözcüsü veya eşdeğeri, ve uluslarüstü veya ulusal kongre, parlamento veya eşdeğerinin tüm odalarının bireysel üyeleri.

Uygun çok taraflı kuruluşlar şunları içerebilir: ana merkez düzeyinde, bölgesel düzeyde ve ülke düzeyinde kurumsal hesaplar. Uygun çok taraflı kişiler şunları içerir: Çok taraflı kuruluşun başkanı ve başkan yardımcısı veya eşdeğeri.

Yalnızca ABD: Mevcut ABD eyalet valilerinin ve üst düzey askeri liderlerin hesapları da uygundur.

Uygun hesaplar burada geçerli olabilir.

Mevcut gri onay işareti kriterlerimize uygun olmayan tüm devlet hesapları veya çok taraflı hesaplar, Doğrulanmış Kuruluşlar özelliğimiz kapsamında uygun olup olmadıklarını görebilir."

deniliyor.