Büyük yıkıma sebep olan Kahramanmaraş depreminde tüm Türkiye seferber olmuşken Dünyanın çeşitli yerlerinden de yardıma geliyorlar.
Fransa, 136 kişilik 2 enkaz altı arama ve kurtarma ekibi, 10 arama kurtarma köpeğinin yola çıktığını duyurdu.
El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, yaptığı paylaşım ile, “El Salvador, önümüzdeki birkaç saat içinde Türkiye’ye, arama ve kurtarma, sivil koruma ekipleri, itfaiyeciler ve kurtarma köpekleriyle birlikte 100’ü aşkın personelden oluşan bir yardım uçağı gönderecek. Yıkıcı iki depremden zarar gören Türk halkı için dua etmeye devam ediyoruz” ifadesini kullandı.

ABD, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) Yöneticisi Samantha Power, 
“Bu sabah Türkiye ve Suriye’yi vuran deprem haberiyle yıkıldım. Bu, yaklaşık bir asırdır bölgede yaşanan en kötü depremdi. Binlerce insan şimdiden hayatını kaybetti ve çok daha fazlası enkaz altında kaldı. İyi dileklerim, mülteciler ve ev sahibi toplumlar da dahil olmak üzere, çoğu zaten Suriye’deki savaştan kaynaklanan acımasız kayıplarla boğuşan kurbanlar ve aileleriyle birlikte” ifadelerine yer verdi. “deprem bölgesinde yardım çabalarına başlamak için Türk makamlarının yanı sıra sahadaki ortaklar ve ajanslarla yakın koordinasyon içinde çalışacak bir afet müdahale ekibinin belirlenerek göreve hazır hale getirildiğini” belirtti.

Sırbistan yardım ekipleri de Türkiye’ye geldi.
Romanya, yardım ekibi gönderdi.
Yunanistan yardım ekibi ülkemize ulaştı.

Meksika, Meksika Dışişleri Bakanlığı Avrupa Dairesi Genel Müdürü Bernardo Aguilar Calvo, 
“Türkiye’deki kardeşlerimize yardım etmek amacıyla Savunma Bakanlığına bağlı 93 eleman, Deniz Kuvvetlerinden 37 kişi, Kızılhaç personelinden 15 kişi Meksika Hava Kuvvetlerine ait bir uçağa binmek üzereyiz. Amaç, mümkün olan en yüksek sayıda insanı canlı olarak kurtarmaya çalışmaktır. Kısa zamanda Türkiye’ye varmayı umuyoruz” ifadelerine yer verdi.

İsrail, “zeytin dalı” projesi ile deprem bölgesine vardı.
ABD, Çin, İsrail, Meksika, Japonya, Ukrayna, Rusya ve Arap ülkeleride taziye mesajları yolladı.